Ooma
معاینه بینایی نوزاد

در این مقاله می خوانیم:

چه کسی باید بینایی نوزاد من را چک کند؟

در طول بررسی چشم نوزاد چه اتفاقی می افتد؟

آیا باید نوزاد را به اوپتومتریس نیز نشان دهم؟

چطور می توانم درباره بررسی و چکاپ و مراقبت لازم اطمینان حاصل کنم؟

تفاوت بین چشم پزشک، متخصص چشم پزشک اطفال، اپتومتریس و عینک ساز چیست؟

چه کسی باید بینایی نوزاد من را چک کند؟

  • پزشک نوزاد باید بینایی او را چک کند. او نفس کشیدن، گوش ها، پشت نوزاد و قلب او را چک می کند تا از سالم بودن او مطمئن شود.
  • اگر پزشک مشکلی در بینایی نوزاد ببیند آن را درمان می کند.اگر مشکل جدی باشد، پزشک شما را به متخصص چشم معرفی می کند. همچنین در صورتی که در خانواد سابقه بیماری چشمی داشته باشید نیز شما را به پزشک معرفی می کند.

در طول بررسی چشم نوزاد چه اتفاقی می افتد؟

  • پزشک در ابتدا بینایی نوزاد را معاینه می کند. سپس ساختار چشم و توانایی او برای حرکت آن ها را بررسی می کند. اگر پزشک کارهای زیر را انجام داد می توانید از درست بودن کارش اطمینان حاصل کنید:
  • او درباره سابقه بینایی در خانواد شما می پرسد.
  • او بیرون چشم نوزاد را مانند پلک و تخم چشم را بررسی می کند و ترشحات و عفونت، حساسیت، بیماری و انسداد غدد اشک را بررسی می کند. او همچنین مساوی بودن سایز، گردی و واکنش در برابر نور مردمک چشم را بررسی می کند. همچنین موقعیت پلک، مژه و جشم نوزاد را بررسی می کند و از افتاده نبودن پلک مطمئن می شود.
  • پزشک تحرک چشم نوزاد را با استفاده از تمرکز چشم بر روی یک جسم و دنبال کردن حرکت  آن بررسی می کند. پزشک این آزمایش را برای هر دو چشم انجام می دهد. نوزاد باید در سن دو یا سه ماهگی حرکات را دنبال کند.
  • برای بررسی بینایی نوزاد، پزشک دنبال کردن یک جسم را با یک چشم و ادامه آن با چشم دیگر توسط نوزاد را آزمایش می کند. اگر نوزاد جسم را با یک چشم دنبال کند ولی نتواند با چشم دیگر ادامه دهد، نشان دهنده ضعیف بودن چشم دوم است.
  • اگرچه تمام پزشک ها برای بررسی بینایی نوزاد آموزش می بینند اما برخی با تجربه تر و ماهرتر هستند. یک پزشک خوب در صورت مشاهده مشکل باید شما را به یک متخصص معرفی کند.

آیا باید نوزاد را به اوپتومتریس نیز نشان دهم؟

  • نکاتی وجود دارد که در آنها پزشک و اوپتومتریس تفاهم نظر ندارند بنابراین تصمیم گیری با خود شماست. بیشتر پزشکان که با بینایی نوزاد سروکار دارند معتقدند بررسی جشم ها کافی است. 
  • براساس نظر پزشک مراجعه به اوپتومتریس برای بررسی بینایی تلف کردن هزینه و وقت است. بعلاوه در بیشتر موارد عینک تجویز می شود.
  • اوپتومتریس معتقدند پزشک ها به اندازه کافی درباره بررسی بینایی آموزش ندیده اند و زمان کافی برای بررسی چشم را ندارد بنابراین بیشتر کودکان را تحت آزمایش قرار نمی دهند.
  • ممکن است پزشک و اوپتومتریس درباره این که چه کسی باید کودک چشم را معاینه کند موافق نباشند اما هر دو معتقدند باید بینایی نوزاد را هر چه سریع تر مورد معاینه قرار داد. بینایی خوب در تمام مراحل زندگی به فرزند شما کمک می کند و تشخیص  مشکلات بینایی نیز مانند تنبلی چشم و درمان آن باید به زودی انجام شود.
  • مطالعات نشان میدهد زمان بررسی مطلوب چشم شامل: شش ماهگی، سه سالگی، پیش از اول دبستان و هر دو سال می باشد.
  • بعلاوه اگر فرزند شما در معرض بیماری چشم است، پزشک توصیه می کند بینایی او بیشتر چک شود. فاکتورهایی که ممکن است فرزندتان را در خطر بیشتری قرار دهد شامل تولد زودهنگام، بیماری های چشمی در خانواده، سابقه بیماری چشمی یا مجروحیت جدی، استفاده از دارو و بیماری های خاص مانند دیابت.

چطور می توانم درباره بررسی و چکاپ و مراقبت لازم اطمینان حاصل کنم؟

اولین مسئله چکاپ بینایی به صورت منظم است. اگر راضی نیستید با پزشک صحبت کنید. اگر باز هم از میزان مراقبت راضی نیستید به متخصص یا اپتومتریس مراجعه کنید.
بین چکاپ های منظم بینایی فرزند را در منزل نیز چک کنید و اگر فکر می کنید مشکلی وجود دارد به پزشک مراجعه کنید. 

تفاوت بین چشم پزشک، متخصص چشم پزشک اطفال، اپتومتریس و عینک ساز چیست؟

  1. چشم پزشکان پزشک هایی هستند که از دانشگاه پزشکی فارغ التحصیل شده اند و حداقل سه سال تجربه کاری دارند. علاوه بر بررسی چشم، تجویز عینک و لنز، چشم پزشکان بیماری های چشم را تشخیص داده ، قرص تجویز می کنند ، عمل جراحی می کنند و درمان می کنند.
  2. چشم پزشک اطفال بعد از فارغ التحصیلی یک سال در خصوص درمان بیماری های چشم کودکان تحصیل می کنند.
  3. اپتومتریس پزشک نیستند. آن ها برای بررسی چشم و تشخیص بیماری ها و درمان آن با عینک یا روش های درمانی آموزش دیده اند. همچنین می توانند قرص نیز تجویز کنند.
  4. عینک سازها عینک و وسایل مربوط به بینایی می سازند. آن ها برای پر کردن نسخه های آماده شده توسط چشم پزشک آموزش می بینند.

منبع: www.babycenter.com

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 85% 85