بیدار شدن با چشمان پف دار امری آزار دهنده است. پف چشم یکی از مشکلات رایج زیبایی است.این مسئله در اثر ورم کردن چشم ها به دلایل مختلف اتفاق می افتد به عنوان مثال در اثر گریه شدید، استرس فیزیکی شدید، ژنتیک، تغییرات هورمونی، تغییرات آب و هوایی، مشکلات سینوس، رژیم غذایی نامناسب، کمبود خواب، واکنش های آلرژیک و خماری اتفاق می افتد. چشم های پف کرده ظاهر را خسته و مریض نشان می دهد. اما با روش های خانگی می توان از شر پف چشم رها شد. ( این مقاله را بخوانید: پف زیر چشم، علت و درمان های خانگی آن)
راه های کاهش پف چشم:
آب:
- راحت ترین راه برای رهایی از پف چشم نوشیدن آب است. هنگامی که بدن پرآب باشد، احتمال حفظ آب که باعث ورم زیر چشم و قسمتهای دیگر بدن می شود، کاهش می یابد. آب همچنین باعث خروج سم از بدن می شود.
- برای پر آب بودن بدن، حداقل روزی هشت لیوان آب بنوشید. بعلاوه مقدار نمک مصرفی را کاهش دهید. همچنین از مصرف نوشیدنی های کافئین دار و کربن دار اجتناب کنید زیرا باعث کم آبی بدن می شوند.
قاشق سرد:
- این روش بسیار موثر است. این کار باعث سفت شدن پوست اطراف چشم می شود زیرا رگ های خونی را آرام می کند و از پف چشم جلوگیری می کند.
- پنج یا شش قاشق فلزی را به مدت ده تا پانزده دقیقه داخل یخچال قرار دهید. قسمت دایره ای شکل قاشق را چند دقیقه روی چشم قرار دهید تا گرم شود. سپس قاشق سرد دیگر را از یخچال بردارید و بر روی چشم قرار دهید.
چای کیسه ای:
- چای کیسه ای سبز یا سیاه باعث می شود پف چشم از بین برود. این ماده حاوی ویژگی هایی است که از ورم چشم جلوگیری می کند. همچنین از قرمز و التهاب چشم نیز جلوگیری می کند.
- دو عدد چای کیسه ای را به مدت نیم ساعت داخل یخچال قرار دهید. دراز بکشید و چای کیسه ای را بر روی پلک قرار دهید. بگذارید ده تا پانزده دقیقه بماند. این کار را چند بار در روز انجام دهید.
خیار:
- خیار نیز باعث درمان پف چشم می شود. آنزیم های موجود در خیار باعث کاهش تورم و سفت شدن پوست می شود. این روش باعث کاهش چروک و سیاهی دور چشم می شود.
- یک خیار را تکه کنید. تکه ها را به مدت ده دقیقه داخل یخچال قرار دهید. تکه های سرد شده را به مدت ده دقیقه بر روی پلک قرار دهید تا گرم شوند. این کار را روزی چند بار انجام دهید.
سفیده تخم مرغ:
- سفیده تخم مرغ خاصیت سفت کنندگی پوست دارد که از کیسه های زیر چشم جلوگیری کرده و مانع از تشکیل چروک می شود.
- سفیده های تخم مرغ را از دو عدد تخم مرغ جدا کنید و داخل کاسه بریزید. سفیده ها را هم بزنید. چند قطره عنبر سائل به آن بیفزایید. با استفاده از یک پارچه نرم این مخلوط را زیر چشم بمالید و بگذارید خشک شود. بگذارید پانزده دقیقه بماند. این کار را هر روز به مدت چند روز انجام دهید.
سیب زمینی:
- سیب زمینی نیز مانند خیار باعث کاهش پف چشم می شود. نشاسته موجود در سیب زمینی خاصیبت ضد التهاب دارد که از تشکیل کیسه های زیر چشم جلوگیری می کند. این روش برای کاهش سیاهی دور چشم نیز مناسب است.
- یک سیب زمینی متوسط را پوست کنید، بشویید و خشک کنید. سیب زمینی را تکه کنید و خشک کنید. سپس تکه ها را برای چند دقیقه بر روی پلک قرار دهید. این کار را چند بار انجام دهید تا پف چشم کاهش یابد.
آب سرد:
- اگر شب کم خوابیده اید و چشم هایتان پف کرده است، آب سرد به شما کمک می کند. سرما باعث انقباض رگ های خونی می شود و ورم را کاهش می دهد.
- چند بار صورت را با آب سرد به صورت پاششی بشویید. این کار را چند بار در روز انجام دهید.
- همچنین می توانید یک کیسه کوچک را با یخ پر کنید و بر روی چشم ها قرار دهید. این کار را هر چند بار لازم است تکرار کنید تا ورم از بین برود.
آب نمک:
- آب گرم و نمک نیز باعث کاهش ورم و پف زیر چشم می شود. آب نمک از حفظ مایع جلوگیری می کند.
- نصف قاشق چایخوری نمک را داخل کاسه حاوی چهار لیوان آب بریزید. آب خیلی داغ نباشد. یک پارچه کتان را در آب نمک گرم قرار دهید و بگذارید چند دقیقه بر روی پلک بماند. این کار را به مدت پانزده تا بیست دقیقه تکرار کنید.
توت فرنگی:
- آلفا هیدروکس اسید موجود در توت فرنگی به جوانی و صافی پوست کمک می کند. همچنین باعث کاهش ورم و پف زیر چشم می شود.
- چند توت فرنگی را به مدت نیم ساعت داخل یخچال قرار دهید. قسمت سبز رنگ را جدا کرده و توت فرنگی را به قطعات ضخیم تقسیم کنید. دراز بکشید و قطعات را به مدت چند دقیقه زیر چشم قرار دهید.
آلوئه ورا:
- آنتی اکسیدان و ویتامین ای موجود در آلوئه ورا در کاهش پف دور چشم و از بین بردن چروک ها موثر است.
- قرار دادن ژل آلوئه ورا زیر چشم باعث افزایش جریان خون دور چشم و کاهش ورم می شود.
- هنگام اعمال ژل باید دقت کنید داخل چشم نرود. اگر ژل خالص آلوئه ورا ندارید می توانید از محصولاتی که حاوی آن است استفاده کنید.
- دفعه بعد که چشمتان پف کرد می توانید از روش های گفته شده استفاده کنید. اگر پف چشم بی دلیل است و باعث ناراحتی و مات شدن بینایی شد با پزشک تماس بگیرید.
این مطلب به ویرایش و تأیید علمی هیئت تحریریه اوما رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.
امتیاز مطلب: 100%
100