Ooma
شیردادن به نوزاد در وضعیت های خاص

شیر دادن مادر به نوزاد بلافاصله بعد از تولد آغاز میشود که باعث شکل گیری اولین رابطه عاطفی بین مادر و کودک میشود. مادر می بایست نکاتی را در مورد شیر دادن به نوزاد بداند،  اما در برخی از موارد ممکن است این شیردهی به تاخیر بیافتد و یا مادر مجبور به استفاده از شیر خشک شود......

سزارين

حتي در صورتيكه مادر پس از عمل سزارين احساس درد وناراحتي مي كند، بايستي بلافاصله شيردهي را شروع كند . در روزهاي اول ممكنست مادر براي قرار دادن طفل بر روي سينه به كمك نياز داشته باشد . بهتر است مادر با دراز كشيدن و قرار دادن نوزاد در كنار خود، او را تغذيه كند. 

دو قلو زايي

بيشتر مادران پس از زايمان دو قلو، شير كافي براي هر دو نوزاد دارند اما لازمست دائما حمايت و تشويق گردند. مكيدن بيشتر سبب ترشح شير بيشتر مي شود. اينكه اول  يكي از نوزادان و بعد ديگري تغذيه شود و يا هر دو با هم شير داده شوند تفاوتي ايجاد نخواهد كرد.

كم وزني تولد

اگر نوزاد آنقدر كوچك است كه قادر به مكيدن نيست بايستي بين 8 -6 بار در روز شير مادر دوشيده شود و آن  را با قاشق يا فنجان به او بدهند و در اولين فرصتي كه قادر به مكيدن سينه مادر شد، بايد اجازه مكيدن به او داده شود. بعد از اينكه كودك در حد توان خود شير مكيد، مادر، بقيه شير را دوشيده و با قاشق يا فنجان به او ميدهد.

شكاف لب يا لب شكري بودن

معمولا لب شكري بودن مشكلي براي مكيدن نوزاد ايجاد نمي كند ولي اگر شكاف لب تا سقف دهان هم ادامه داشته باشد، مكيدن با مشك ل توام خواهد بود و گاهي ممكن است شير از بيني طفل بيرون آيد . اگر كودك در هنگام مكيدن ، راست نگه داشته شود ممكنست به رفع مشكل ، كمك شود . در هر حال اگر كودك در مكيدن مشكلي دارد بهتر است مادر شير را دوشيده و با قاشق يا فنجان به او بدهد . در برخي نوزادان لازمست شي را با پستانك مخصوص و بلند داده شود. بيماري كودك

بيمار بودن كودك نبايد مانع شير خوردن او شود و تغذيه با شير مادر لازمست ادامه يابد . ممكنست كودك، قدرت كمتري براي مكيدن سينه داشته باشد و يا مدت كمتري به مكيدن بپردازد، ولي در هرصورت مادر بايد كودك را مرتبا شير دهد. براي كودك بيما ر، شير مادر قابل هضم ترين غذا محسوب م يشود و مكيدن آن به كودك آرامش مي دهد.

بيماري مادر

يكي از دلايل قطع تغذيه با شير مادر، بيماري مادر است . جز در موارد بيماري شديد، بهتر است مادر به شيردهي، ادامه دهد چون شروع استفاده از شير غير مادر بسي خطرناكتر از خوردن شير مادر بيمار است . البته مادر لازمست مطمئن شود كه شيرش براي كودك ، سالم و بي خطر است . چنانچه مادر مايل نيست كودكش را شير دهد بهتر است شيررا بدوشد تا پستا نها به توليد شير ادامه دهند و پس از بهبودي مادر، دوباره شيردهي ادامه يابد.

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 93% 93