Ooma
زوج درمانی

داشتن یک زندگی زناشویی بر پایه آرامش و روابط عاشقانه نیاز به مراقبت و نگهداری دارد. مانند هر وسیله دیگری که در صورت وارد شدن آسیب نیاز به تعمیر دارد، پیدا شدن اختلاف زوجین در زمینه‌های مختلف مانند عدم درک متقابل و نداشتن تفاهم در زندگی، نیز به مشاوره و راهنمایی احتیاج دارد تا در زمان صحیح بتوان از پیش آمدن آسیب‌های جدی‌تر پیگیری کرد. زوج درمانی یکی از شیوه‌های خانواده درمانی است که به بررسی این مشکلات و حل نمودن آن‌ها می‌پردازد.

نقش زوج درمانی در حل اختلافات

همه روابط نمی‌توانند یک مسیر آرام و بدون دردسری را طی کنند. با توجه به اینکه دو انسان با تمامی ویژگی‌های شخصیتی و رفتاری متفاوت در کنار یکدیگر تشکیل خانواده می‌دهند، این احتمال وجود دارد که در طول مسیر رابطه زناشویی خود با مشکلاتی مواجه شوند که بدون حضور یک راهنما نتوانند برای آن‌ها راه‌حل مناسبی را پیدا کنند.

عدم درک متقابل زوج‌ها در طول زندگی، اختلاف بر سر مسائل جزئی و سطحی، ایجاد تضاد‌ها و عدم تفاهم در بسیاری از موارد موجب می‌شود تا روح هر دو طرف با پیدایش سردی در رابطه دچار خستگی و فرسودگی شده و در نهایت آن‌ها را با مشکلات جدی‌تری مانند طلاق روبرو کند.

زوج درمانی یکی از رویکرد‌های مشاوره و خانواده درمانی است که با هدف بهبود بخشیدن به روابط زوجین همراه با ارائه راهکار‌های مناسب در کنار آن‌ها گام برمی‌دارد. در این روش مشاور یا درمانگر با میزان مهارت و تجربه کافی که در زمینه اختلافات زناشویی دارد، تمام تلاش خود را می‌کند تا ضمن داشتن بحث‌های تعاملی و دو سویه با زوجین بتواند آن‌ها را به سمت داشتن یک زندگی بدون مشکل هدایت کند.

در این روش درمانی، زوجین با توجه به مشکلات زناشویی خود برای ارتقا بخشیدن به رابطه بین خودشان، حل مشکلات، پذیرش دو طرفه بدون قضاوت و کشمکش می‌پردازند تا بتوانند سردی رابطه را کمتر کرده و در نهایت به یک ثبات و آرامش در زندگی دست پیدا کنند.

یکی از شیوه‌هایی که در زوج درمانی توسط متخصصین و روانشناس استفاده می‌شود، داشتن نگاه واقع بینانه زوجین به زندگی خودشان است تا با کمک آن بتوانند مشکلات و دغدغه‌های خود را ریشه‌یابی کرده و یک راه‌حل مناسب را انتخاب کنند.

مراحل زوج درمانی

هرگاه همسرانی که با توجه به دید مثبت به بهبودی رابطه خود برای برطرف کردن مشکلاتی مانند عدم درک متقابل زوج‌ها نسبت به یکدیگر به درمانگر مراجعه می‌کنند در واقع دچار ناراحتی و ترس از جدایی شده‌اند. زوج درمانی تمامی موقعیت‌هایی که زوجین می‌توانند در طول مسیر زندگی با آن‌ها برخورد داشته باشند را مورد بررسی قرار داده و برای همین منظور تمرین‌ها و روش‌های درمانی را ارائه می‌دهد.

در مراحل زوج درمانی ابتدا باید بهترین روانشناس خانواده که می‌تواند در برطرف کردن مشکل، راه‌حل‌های کاربردی و مناسب را ارائه دهد، انتخاب شود. در مرحله بعدی باید مشکلات رابطه زناشویی که موجب پیدایش اختلاف زوجین شده است مانند مشکلات جنسی، مالی، قضاوت کردن و... طبق اولویت دسته‌بندی شود. این تقسیم‌بندی به این دلیل انجام می‌شود که در شروع جلسات زوج درمانی تنها باید بر روی یک مشکل تمرکز کرده و آن را حل کرد و سپس به مشکل بعدی پرداخته شود.

در مرحله بعدی، مشاور با ایجاد برقراری رابطه نزدیک با مراجعه‌کننده و از طریق صحبت کردن با او از تمامی جزئیات زندگی وی آگاهی پیدا کرده و در تمامی مراحل او را یاری می‌کند. در این مرحله مشاور بر اساس جلسات گفت‌وگو، راه‌های درمانی فرد را شناسایی کرده و راه‌حل مناسب را برای اجرا به او معرفی می‌کند. در این مرحله باید به صورت صادقانه و کاملاً شفاف تمامی موارد و اهداف درمان برای فرد مراجعه‌کننده توضیح داده شود.

هدف زوج درمانی

هرگاه فردی دچار بیماری می‌شود به منظور درمان آن به پزشک معالج مراجعه می‌کند تا بیماری مورد نظر گسترش پیدا نکرده و در نهایت او را با مشکلات و بیماری‌های جدید دیگر روبرو نکند. رابطه زناشویی و داشتن یک رابطه سالم هم مشابه با فرد است.

در بین تمامی زوجین اختلاف کوچک بر سر مسائلی که شاید ناشی از عدم تفاهم زوجین است وجود دارد اما در اختلافات بزرگ‌تر که به صورت دائمی و پایدار در زندگی با آن مواجه می‌شوند باید به منظور بررسی و برطرف کردن آن به یک درمانگر مراجعه کرد.

زوج درمانگر متخصص، آگاه و متعهد به خوبی می‌داند که چگونه شما و اختلاف ایجاد شده را شناسایی کند و با توجه به میزان مشکلات زناشویی پیش آمده بتواند راه‌حل مناسبی را در اختیار زوجین قرار دهد.

برگزاری کارگاه‌های زوج درمانی پیش از ازدواج و آماده کردن دختر و پسر برای وارد شدن به مرحله جدیدی از زندگی می‌تواند تا مقدار زیادی در برطرف نمودن اختلاف زوجین در زندگی زناشویی بعدی تأثیرگذار باشد.

یکی دیگر از اهداف زوج درمانی، شناخت و کسب آگاهی زوجین نسبت به یکدیگر است. در واقع یک رابطه زناشویی خوب از شناخت کافی دو طرف نسبت به یکدیگر به وجود می‌آید. داشتن درک متقابل، عدم قضاوت یکدیگر، کمک به یکدیگر برای ایجاد تغییر در رفتار و... در صورت نیاز از جمله اهداف زوج درمانی است که یک مشاور خوب می‌تواند آن‌ها را ایجاد کند.

یادداشتی از کلینیک پیروزی

وجود اختلاف زوجین در زندگی زناشویی به ویژه در سال‌های اول ازدواج که افراد شناخت کاملی نسبت به یکدیگر ندارند، می‌تواند زمینه‌ساز مشکلات زناشویی بعدی شود. به همین منظور، استفاده از راه‌حل مناسب زیر نظر بهترین مشاور زوج درمانی می‌تواند تأثیر به سزایی در کمرنگ شدن آن‌ها داشته باشد. زوج درمانی یکی از شیوه‌های درمانی برای حل مشکلات زندگی زناشویی است که با شناسایی اختلافات توسط متخصص و درمانگر به افراد آموزش داده می‌شود تا نسبت به هم شناخت کافی پیدا کنند.

مرکز مشاوره کلینیک پیروزی تحت نظارت سیمرا ابراهیم و محمد پیروزی، یکی از مراکز زوج درمانی و ارائه خدمات مشاوره در تهران است. بهره‌مندی از بهترین مشاور زوج با تجربه و مهارت کافی و هم چنین دانش و تخصص در تمامی زمینه‌های مشکلات خانوادگی، تحصیلی، کودک، زوج درمانی، ازدواج و... آماده ارائه خدمات به صورت حضوری و غیرحضوری است.

شما می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی زیر با مشاورین ما در کلینیک پیروزی تماس برقرار کنید.

سایت: www.clinicpiroozi.com

شماره‌های تماس:

021-77431523

021-77431649

0920-3855016

امتیاز مطلب: 100% 100