بیشتر بیماری های کلیوی به نفرون ها حمله می کنند. این آسیب گاهی باعث می شود که کلیه ها دیگر نتوانند مواد زائد را از بدن خارج کنند. از علل بیماری های کلیوی می توان به مشکلات ژنتیکی، آسیب دیدگی یا مصرف مواد مخدر اشاره کرد این مشکلات حتما باید توسط بهترین دکتر کلیه در ایران درمان شود . ابتلا به دیابت، فشار خون بالا یا داشتن یکی از بستگان نزدیک مبتلا به بیماری کلیوی احتمال ابتلا به مشکلات کلیوی را افزایش می دهد. بیماری مزمن کلیه و نارسایی کلیه به آرامی در طی چندین سال به نفرون ها آسیب می رساند. سایر مشکلات کلیوی عبارتند از:
- سرطان
- کیست
- سنگ کلیه
- عفونت
بهترین دکتر کلیه در ایران برای بررسی بیماری کلیوی آزمایش خون و ادرار را تجویز می کنند. در صورت نارسایی کلیه باید دیالیز یا پیوند کلیه انجام شود. درد کلیه در اثر عفونت یا آسیب به کلیه ها ایجاد می شود. اگر در ناحیه کمر یا پهلوها درد دارید، ممکن است فکر کنید که مربوط به کلیه های شماست. اما در بیشتر موارد این درد مربوط به کلیه ها نیست. بسیاری از مردم با تعجب متوجه می شوند که کلیه ها تقریبا بالای کمر، درست زیر دنده های پایینی (فضای خلفی) قرار دارند. از کجا باید بدانیم علت درد کلیه و احساس درد چیست، آیا واقعا درد کلیه است؟ راه مطمئنی وجود ندارد، اما با وجود علائم و نشانه های دیگر و با توجه به نتایج آزمایشات، احتمال ارتباط آن با کلیه ها افزایش می یابد.
انواع بیماری های کلیوی
بیماری کلیوی معمولاً هر دو کلیه را تحت تأثیر قرار می دهد. اگر بیماری توانایی کلیه در دفع و تنظیم آب و مواد شیمیایی را مختل کند، مایعات و مواد زائد اضافی در بدن جمع شده و علائم و تورم شدید اورمی (نارسایی کلیه) ظاهر می شود. بیماری کلیوی انواع و علل مختلفی دارد که به سه دسته ارثی، مادرزادی یا اکتسابی تقسیم می شوند.
مجله تاپتنا بهترین مرجع رسمی معرفی بهترین ها در ایران و جهان می باشد ، که به شما همراهان عزیز کمک بسیاری میکند تا بتوانید بهترین های هر حوزه را بسیار راحت پیدا کنید .
اختلالات ارثی :انتقال اختلالات ارثی هم به مردان و هم به زنان امکان پذیر است. این نوع بیماری کلیوی معمولاً با علائم بالینی از نوجوانی تا بزرگسالی همراه است. شایع ترین نوع بیماری ارثی کلیه، بیماری کلیه پلی کیستیک است. سندرم آلپورت، نفریت ارثی (التهاب کلیه ها)، هیپراکسالوری اولیه و سیستینوری نیز از اختلالات ارثی کلیوی محسوب می شوند.
بیماری مادرزادی : نارسایی مادرزادی کلیه معمولاً شامل ناهنجاری و بدشکلی مجاری ادراری تناسلی است و منجر به نوعی انسداد می شود که به نوبه خود منجر به عفونت یا تخریب بافت کلیه می شود. از دست دادن بافت کلیه پیشرفت می کند و در نهایت منجر به نارسایی مزمن کلیه می شود.
بیماری کلیوی اکتسابی : بیماری های اکتسابی زیادی وجود دارد و دانش عمومی از واژه نفریت یا التهاب کلیه برای آنها استفاده می شود. شایع ترین نوع نفریت، نفریت گلومرولی است که علل مختلفی دارد.
درمان بیماری های کلیوی
برخی از بیماری های کلیوی را می توان با موفقیت درمان کرد، اما برخی دیگر پیشرفت می کنند و منجر به نارسایی کلیه می شوند که نیاز به دیالیز یا پیوند کلیه دارد. به عنوان مثال، عفونت کلیه و سنگ کلیه اغلب با موفقیت درمان می شوند. . التهاب مزمن گلومرولی (گلومرولونفریت) شایع ترین بیماری کلیوی است که به کندی پیشرفت می کند و به نارسایی کلیه می رسد. پزشک داروهای خاصی را تجویز می کند یا رژیم غذایی خاصی را توصیه می کند.
علائم بیماری کلیوی
اگرچه بسیاری از بیماری های کلیوی تا مرحله پیشرفته هیچ علامتی ندارند، حداقل شش علامت هشدار دهنده وجود دارد که نشان دهنده مشکلات کلیوی است:
- سوزش ادرار یا مثانه دردناک
- تکرر ادرار
- ادرار خونی
- پف کردن دور چشم، ورم کردن دست و پا
- درد در ناحیههای کوچکی از پشت بدن دقیقاً زیر دندهها
- بالا بودن فشار خون
تشخیص بیماری های کلیوی
پزشک تاریخچه پزشکی بیمار را به طور کامل بررسی می کند و معاینه دقیق انجام می دهد. پزشک همچنین آزمایش خون و ادرار را برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد عملکرد کلیه تجویز می کند.
چه زمانی به بهترین دکتر کلیه در ایران مراجعه کنیم ؟
پزشک تاریخچه پزشکی بیمار را به طور کامل بررسی می کند و معاینه دقیق انجام می دهد. بهترین دکتر کلیه در ایران آزمایش خون و ادرار را برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد عملکرد کلیه تجویز می کند.
کلام آخر
هر فردی که تصمیم به درمان مشکلات کلیوی خود توسط بهترین دکتر کلیه در ایران را دارد ، حتما زمان زیادی را صرف پیدا کردن بهترین دکتر کلیه در ایران کرده است ، این کار کاملا منطقی است چرا که تبحر و تجربه پزشک تاثیر بسیاری در نتیجه نهایی درمان دارد ، انتخاب بهترین دکتر سنگ کلیه در ایران از طریق مجله تاپتنا به شما کمک می کند تا یک درمان حرفه ای خوب و همچنین مراقبت های قبل و بعد از عمل را تجربه کنید .