Ooma
خوردن میگو در دوران بارداری

یکی از سوالات رایج که زنان در طول دوران بارداری می پرسند این است که چه غذایی را باید در بارداری بخوریم و چه غذایی نخوریم؟ غذاهای خوشمزه زیادی وجود دارد که زنان تمایل دارند در طول بارداری هم به خوردن آنها ادامه دهند. غذاهای دریایی مانند سوشی، ماهی و صدف از جمله غذاهایی است که مادران باردار تمایل دارند در طول بارداری نیز آنها را مصرف کنند. اما آیا می توانیم در دوران بارداری میگو بخوریم؟ در این مقاله می خواهیم همه نکات مهم درباره خوردن میگو در بارداری را برای شما مامان های اومایی عزیز توضیح دهیم. با ما همراه باشید.

آیا می توانم وقتی باردارم، میگو بخورم؟

بله می توانید. محدودیت های کمی نسبت به مصرف میگو در بارداری وجود دارد. میگو حاوی مقدار زیادی پروتئین است که در رشد و تکامل جنین کمک بزرگی به شما می کند. علاوه بر آن میگو منبع غنی از آهن بشمار می رود و از ایجاد کم خونی در بارداری و عوارض آن جلوگیری خواهد کرد. همچنین میگو حاوی مقادیر زیادی امگا3 است که برای رشد و تکامل مغز جنین الزامی است. همچنین زنان با مصرف متعادل و درست غذاهای دریایی مانند میگو می تواند احتمال زایمان زودرس را کاهش دهند.

خواص میگو در بارداری

همان طور که در قسمت قبلی هم اشاره کردیم میگو غنی از مواد مغذی است و باید آن را در رژیم غذایی خود در بارداری جای دهید. مهم ترین خواص میگو در بارداری عبارتند از:

1. منبع غنی از امگا -3

میگو دومین منبع مهم اسید چرب امگا 3 است که حاوی ایکوزاپنتائوئیک اسید (EPA) و اسید داکوساگزنئوئیک (DHA) می باشد. DHA اسید چرب مناسب و ضروری برای رشد جنین است و به رشد مغز، سیستم عصبی مرکزی و چشم کمک می کند.

یک مطالعه نشان داد خانم هایی که در بارداری غذاهای دریایی بیشتری مصرف می کنند فرزندانی با مهارت های شناختی و توسعه ی عصبی بهتر خواهند داشت. بدن ما نمی تواند اسیدهای چرب ضروری را تشکیل دهد، بنابراین ما نیاز به منابع خارجی مانند میگو داریم تا بدنمان دچار کمبود این ماده غذایی نشود. 

2. اسیدهای آمینه و پروتئین فراوان

حدود 75 درصد از بخش خوراکی میگو آب است. از 25 درصد باقی مانده، 80 درصد پروتئین است؛ بنابراین هر 100 گرم میگو تازه حدود 19.4 گرم پروتئین دارد. میگوها همچنین دارای اسید های آمینه هستند که بدن باید آن ها را از منابع غذایی خارجی دریافت کند.

3. ویتامین ها و مواد معدنی ضروری

کلسیم، پتاسیم، سدیم و منیزیم مواد معدنی ضروری در دوران بارداری هستند. آنها باعث افزایش سلامت استخوان، تنظیم تولید آنزیم و حفظ تعادل مایعات بدن می شوند. 100 گرم میگو تازه حاوی 100 میلی گرم کلسیم ، 300 میلیگرم فسفر و 40 میکروگرم سلنیوم است. میگو همچنین حاوی مقادیر مناسب ویتامین A، D، E، B12 و B3  می باشد. کلسیم و فسفر برای استخوان ها و دندان های خوب در بزرگسالان و توسعه استخوان نوزادان ضروری است. همچنین سلنیوم ایمنی مادر را افزایش می دهد.

4. آهن بالا

در هر 100 گرم میگو  1.8 میلی گرم آهن وجود دارد. آهن کمک می کند تا خطر ابتلا به کم خونی در دوران بارداری کاهش یابد و به تامین خون مناسب برای جنین کمک می کند. همچنین خطر ابتلا به زایمان زودرس را کاهش می دهد.

5. چربی کم

میگو غذای دریایی کم چربی است که در طول بارداری در عین حال که مواد مغذی مهمی را فراهم می کند باعث افزایش وزن نمی شود.

 

خواص میگو در بارداری

چه مقدار میگو در هفته بخوریم؟

میزان میگوی مصرفی بخصوص در بارداری اهمیت دارد. FDA توصیه می کند که زنان باردار می بایست 12 اونس یا 340 گرم میگو در هر هفته مصرف کنند. این میگو باید کاملا تمیز و پخته شده باشد. این توصیه ها به این دلیل است که خوردن بیشتر میگو در دوران بارداری امکان مسمومیت با جیوه را در مادر افزایش می دهد. همچنین مصرف خیلی زیاد میگو به تکامل بافت عصبی در جنین آسیب می رساند و منجر به تولد نوزاد مرده و یا تولد نوزاد ناقص می شود. به همین دلیل توصیه می شود بیشتر از دو بار در هفته میگو مصرف نکنید. 

هشدار اومایی: سطح جیوه در میگو بسته به جایی دارد که آن را می گیرند. اطلاعات مربوط به سطوح جیوه را در آب هر منطقه می توانید از سایت محیط زیست دریافت کنید. اما در کنار آن باید حواستان باشد که میگو قبل از خوردن کاملا پخته شده باشد و بصورت خام یا نیمه پز آن را مصرف نکنید.

مصرف سایر غذاهای دریایی در بارداری چگونه است؟

هرچه ماهی بزرگتر و پیرتر باشد حاوی جیوه بیشتری نسبت به ماهی های تازه و کوچک است. FDA آمریکا توصیه می کند از خوردن غذاهای دریایی زیر در بارداری پرهیز کنید:

  • خرچنگ
  • شاه ماهی
  • شمشیر ماهی
  • تاج ماهی

همچنین FDA در سال 2010 اعلام کرد غذاهای دریایی زیر را می توانید دو بار در هفته مصرف کنید طوری که مجموع آن از 340 گرم بیشتر نشود:

  • قزل آلا
  • سالمون
  • میگو
  • کولی
  • گربه ماهی
  • ماهی پالاک

هشدار اومایی: ماهی تن باید به مصرف 6 اونس (170 گرم)  در هفته محدود شود.  سطح جیوه در هر تن ماهی متفاوت است. برخی مطالعات با محدودیت غذاهای دریایی موافق نیستند و معتقدند که اگر مادر باردار بیشتر از این مقادیر را هم مصرف کند هیچ گونه عارضه جانبی نخواهد داشت. اما بهتر است احتیاط کنید و بیش از حد از غذاهای دریایی در رژیم غذایی خود استفاده نکنید.

 

خوردن میگو در دوران بارداری

احتیاطات لازم در مصرف هر غذای دریایی در زنان باردار

علاوه بر موارد گفته شده در مورد برخی مواد غذایی دریایی در بارداری باید بیشتر احتیاط کنید که عبارتند از:

1-صدف و ماهی را مانند سوشی بصورت خام مصرف نکنید.

2-ماهی یخ زده و یا نپخته را به هیچ عنوان مصرف نکنید. ماهی کبابی در صورتی که قبلش کاملا پخته شده باشد مشکلی ایجاد نمی کند. همچنین استفاده از ماهی دودی کنسرو شده سالم است.

3-ماهی های محلی خود را بشناسید. اگر در مورد آب یک منطقه دچار تردید هستید که آلوده است یا نه بهتر است ماهی آن را مصرف نکنید. در مورد ماهی های محلی، خوردن بیشتر از 170 گرم ماهی در هر هفته مجاز نمی باشد.

4- حواستان به پخت صحیح غذاهای دریایی باشد. ماهی در دمای 63 درجه پخته می شود. این پخت تا زمانی ادامه دارد که مایع غیر شفاف ماهی خارج شود. در مورد میگو و سایر غذاهای دریایی نیز این مایع می بایست خارج شود.

روش درست برای خوردن میگو و چگونگی پختن آنها

فرآیند پخت و پز میگو برای جلوگیری از عفونت بسیار مهم است. بنابراین توصیه می کنیم در دوران بارداری به روش زیر عمل کنید:

  •  برای تمیز کردن میگو از آب گرم استفاده کنید. پوست میگو را جدا کنید و روده و رگ گردن را که به راحتی قابل مشاهده است جدا کنید. از یک چاقوی تیز استفاده کنید.
  •  اگر آنها را در یخچال نگهداری می کنید، مطمئن شوید کاملا خنک هستند.
  •  جوشاندن بهترین روش برای پختن میگو است. آنها را در دمای 74 درجه سانتیگراد کباب کنید زیرا باکتری ها فقط در آن دما از بین می روند.
  •  آنها را پس از جوشیدن سرخ کنید. روش هندی برای پخت و پز میگو استفاده از ادویه های کاری یا تنوری برای خوشمزه تر شدن آن ها و تعادل در طبع میگو است. میگوی خانگی امن تر از رستوران ها می باشد.
  •  اگر از مایکروویو استفاده می کنید، اجازه دهید مایکروویو به مدت سه تا چهار دقیقه گرم شود، سپس غذاهای دریایی را در آن طبخ کنید.

آیا می توانید در بارداری میگوی خام یا نپخته بخورید؟

هرگز نباید در این دوران میگوی خام یا نپخته مصرف کنید. آنها باعث ليسترئيوز، يک عفونت باکتريايي ناشي از ليستريا موجود در غذاهاي خام، می شوند (28 خواص میگو | پخت میگو | مضرات میگو). باکتریها ممکن است جنین را از طریق جفت آلوده کنند و باعث سقط جنین شوند. بنابراین حسابی احتیاط کنید.

سخن آخر

همان طور که دیدید به راحتی می توانید از غذاهای دریایی و مزایای آن ها در بارداری بهره مند شوید اما مزیت های هر ماده غذایی تنها تا زمانی ادامه دارد که در حد تعادل مصرف شوند و اگر بیش از حد خورده شوند می توانند عوارض جانبی مختلفی را ایجاد کنند. در خصوص خوردن غذاهای دریایی در بارداری باید احتیاط کنید زیرا خوردن زیاد آن ها می تواند خطرات جبران ناپذیری مانند سقط را ایجاد کند. اما در حد مناسب بسیار هم مفید و مقوی هستند. 

 Amy Lucas (MBA, RDN, LD) .Is It Safe To Eat Shrimp During Pregnancy? November 26, 2019

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 91% 91