Ooma
تست تیروئید قبل از بارداری

بارداری سبب افزایش دفع ید در بدن زنان می شود همچنین جنین نیز به دلیل دریافت ید از بدن مادر باعث كاهش ید می شود بنابراین بهتر است زنان قبل از بارداری از نظر عملكرد غده تیروئید غربالگری شوند.
تكامل سیستم عصبی جنین توسط هورمون های بدن مادر صورت می گیرد بنابراین مادر باید از نظر غده تیروئید وضعیت مناسبی داشته باشد.
 علت بیماری های غده تیروئید را عمدتا خود ایمنی
می دانندو كمبود ید در مواد غذایی مطرح نیست زیرا در آب آشامیدنی و فرآورده های نان این كمبود جبران شده است. در خصوص بیماری های ناشی از غده تیروئید در دوران بارداری ،اگر مادر مبتلا به بیماری گواتر باشد و این بیماری در مرحله ساده باشد برای مادر و جنین هیچ مشكلی حاصل نمی شود ولی اگر غده تیروئید كم كار باشد ممكن است سقط جنین صورت گیرد و یا اینكه این كم كاری در رشد مغز جنین تاثیر بگذارد البته مادران باردار نگران نباشند زیرا با انجام آزمایش قبل از بارداری و یا بالا بردن دوز دارو در دوران بارداری می توان از بروز این خطرات جلوگیری كرد.
هر چند پزشكان قبل از بارداری توسط انجام آزمایش تیروئید، عملكرد این غده را در زنان باردار زیر نظر دارند اما پیگیری عملكرد این غده در دوران بارداری نیز ادامه خواهد داشت و حتی بعد از زایمان تا سه روز نوزادان تحت آزمایشات غربالگری تیروئید هستند.
 بهتر است مادران از مصرف شلغم خام، بادام زمینی و كلم به دلیل كمك به دفع ید خودداری كرده و از مواد یددار نظیر نمك یددار و ماهی و میگو استفاده نمایند.

 

 

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 100% 100