Ooma
تزریق چربی: ناحیه های مناسب، مراحل تزریق و عوارض آن

یک روش درمان زیبایی کم تهاجمی که از چربی خود فرد برای بهبود ظاهر قسمت‌های مختلفی از بدن استفاده می کنند، تزریق چربی نام دارد که نتیجه آن هم جوانسازی پوست و افزایش حجم از دست رفته خواهد بود. از تزریق چربی یا به عبارت دیگر پیوند چربی، می توان برای افزایش اندازه سینه و باسن، و کاهش نشانه های پیری (مثل چین و چروک، خطوط ریز و افتادگی پوست) دست و صورت استفاده کرد.

پزشک ابتدا مقدار چربی مد نظر برای استفاده در تزریق چربی را از باسن، زیر شکم یا ران بیرون می کشد. قدرت بیشتر در کاهش نشانه های پیری و عوارض جانبی کمتر (به دلیل استفاده از چربی بدن خودتان) از مزایای تزریق چربی در مقایسه با تزریق ژل است. تزریق چربی نیازی به ایجاد برش یا بیهوشی ندارد و به همین دلیل هم یکی از ایمن ترین روش‌های درمان زیبایی به شمار می رود.

تزریق چربی چیست؟

چربی نقاط مختلف بدن به کمک روش لیپوساکشن از آن بیرون کشیده می شود و به جایی تزریق می شود که به افزایش حجم، هموارسازی چین و چروک، کانتورینگ و جوانسازی پوست نیاز داشته باشد. از مزایای تزریق چربی می توان به استفاده از بافت چربی بدن خود بیمار در مقایسه با مواد مصنوعی خارجی، و تخلیه چربی های ناخواسته به کمک لیپوساکشن اشاره کرد. بعلاوه، ماندگاری نتایج تزریق چربی، بیش از ماندگاری تزریق ژل است - که تنها چند ماه تا یک سال باقی می ماند و بعد از آن به تجدید درمان نیاز پیدا می کند.

از تزریق چربی در چه نقاطی می توان استفاده کرد؟

معمولا از تزریق چربی برای پر کردن گود زیر چشم، شکل دهی و حجیم کردن گونه و چانه یا اصلاح نقاطی در صورت استفاده می شود که ظاهر افتاده و چین خورده ای دارند. علاوه بر افزایش حجم، تامین مجدد مواد مغذی و خون به صورت و ظاهری سالم تر و جوان تر از جمله مزایای تزریق چربی است.

اگرچه شاید درباره تزریق چربی به صورت بیشتر شنیده باشید، اما از این روش در شکل دهی قسمت های دیگر بدن هم استفاده می شود:

  • تزریق چربی به دستان
  • تزریق چربی به واژن
  • تزریق چربی به سینه
  • تزریق چربی به باسن
  • تزریق چربی به لب

بعلاوه تزریق چربی روشی موثر برای درمان جای زخم یا محل جوش و آکنه هم محسوب می شود. 

روند تزریق چربی

تزریق چربی یا پیوند چربی، انتقال چربی و لیپوفیلینگ به فرایندی گفته می‌شود که در آن از چربی خود فرد برای پر کردن بدشکلی ها و ناهمواری های پوست استفاده می‌شود. تکامل شکل امروزی فرایند تزریق چربی در اوایل دهه نود میلادی شکل گرفت.

لپ فرورفته، کاهش حجم گونه، خطوط عمیق گوشه بینی و لب، و بعضی از خطوط بین گوشه چشمان و گونه همگی از مواردی است که می توان به کمک تزریق چربی، اقدام به رفع آن نمود. این روش یکی از رایج ترین فرایندهای استفاده شده برای بزرگ کردن لب هم محسوب می شود. بعلاوه از تزریق چربی می توان در رفع بدشکلی های ایجاد شده ناشی از لیپوساکشن یا صدمات دیگر نیز می توان استفاده نمود. 

چربی مورد نیاز برای فرایند، به کمک لیپوساکشن و از طریق یک برش 3 تا 5 میلیمتری در محل اهدای چربی در بدن کشیده می‌شود. این نقطه معمولا در شکم یا داخل ران است و چربی کشیده شده از آنجا به کمک سانتریفیوژ، فیلترینگ یا شستشو آماده می‌شود. در این مرحله مایع خالص بافت چربی آماده تزریق به محل مد نظر خواهد بود. چربی در دوزهای کوچک به درون بافت های سالم نقطه مد نظر تزریق می‌شود تا یکنواختی پخش آن کاملا رعایت شود. قرار گرفتن چربی در بافت سالم باعث می‌شود که زمینه تامین اکسیژن و مواد مغذی برای این سلولها فراهم شده و پیوند چربی موفقیت آمیز باشد.

  • مدت زمان انجام فرایند: تقریبا یک ساعت و بسته به اندازه محل درمان.
  • بیهوشی (بیحسی): تزریق موضعی ماده بیحسی به محل کشیدن چربی و محل درمان
  • سرپایی/بستری: انجام تزریق چربی به هر دو روش ممکن خواهد بود.

نتایج

اصلاح چین و چروک عمیق؛ اصلاح بدشکلی ها و فرورفتگی های پوست؛ بازیابی حجم از دست رفته نقاطی مثل گونه، لپ و چانه و بهبود کیفیت پوست محل درمان از جمله نتایج تزریق چربی به شمار می رود. بخشی از چربی توسط بدن جذب می شود (بین 20 تا 50 درصد) و مابقی اصلاح انجام شده را باید دائمی دانست.

عوارض جانبی احتمالی

ناحیه برداشت چربی: کبودی، تورم، حساسیت به لمس و ترشح ماده بیحسی تا 24 ساعت بعد از عمل.

ناحیه درمان: کبودی، تورم (به خصوص اگر فرد تحت تزریق چربی لب قرار گرفته باشد) و حساسیت و درد در مقابل لمس.

نقطه درمان شده، به خصوص اگر این نقطه لب فرد باشد، بلافاصله متورم خواهد شد. بنابراین استفاده از بسته سرد (پاکتی پر از یخ و آب) تا چند ساعت بعد از جراحی، برای کاهش تورم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. این تورم تا روز سوم افزایش پیدا می‌کند و بعد از آن به تدریج کاهش می یابد. بیماران بعد از حدود یک هفته تا ده روز، اعتماد به نفس کافی برای بیرون رفتن و ادامه زندگی اجتماعی خود را پیدا می کنند. کبودی محل درمان شاید کمی بیشتر باقی بماند اما آنقدر جدی نیست که نتوان با آرایش پنهانش کرد.

نکته قابل توجه این است که همه برای زیبایی صورت و بدنشان به دنبال تزریق چربی هستند اما از عوارض آن واهمه دارند. تنها راهکار برای به حداقل رساندن عوارض ناشی از تزریق چربی مراجعه به پزشکان متخصص و کلینیک های زیبایی معتبر مانند کلینیک ره‌یا که تمام تجهیزات آنها دارای تایید AMWC اروپا و آمریکا است، می‌باشد.

بیماران باید دو بار، یک مرتبه بعد از پنج تا هفت روز و یک مرتبه هم سه هفته بعد از جراحی، برای معاینات و ارزیابی های دوره ای به جراح مراجعه کنند. تا آن موقع بخش اعظم تورم ناحیه درمان فروکش خواهد کرد، اما هنوز به شکل اصلی خود نرسیده است. با توجه به جذب یا پیوند ناموفق 25 تا 30 درصد سلولهای چربی، معمولا چربی بیش از حد نیاز به بدن بیمار تزریق خواهد شد. ارزیابی نتایج نهایی تزریق چربی معمولا بعد از سه ماه انجام می‌شود که تورم جراحی به طور کامل فروکش کند و جذب یا دفع سلولهای چربی هم به پایان رسیده باشد.

تزریق چربی بهتر است یا تزریق ژل؟

جواب این سوال که تزریق چربی بهتر است یا تزریق ژل، در میان افراد مختلف متفاوت است. تزریق ژل یک روش بدون تهاجم است که به ریکاوری نیازی ندارد، در حالیکه تزریق چربی یک روش جراحی زیبایی است. بااینحال تزریق چربی در نگاه بسیاری از افراد، گزینه طبیعی تری است و به جای ورود یک ماده خارجی و مصنوعی، از بخشی از بدن خودتان استفاده خواهد شد. ماهیت طبیعی تزریق چربی به معنای خطرات و عوارض جانبی کمتر این روش درمانی است.

بعلاوه ژل ها گزینه هایی موقتی برای درمان حجم از دست رفته هستند و اگر تزریق ژل را انتخاب کنید، باید صابون تجدید درمان را – هر چند ماه یا هر سال – به بدنتان بمالید. ماندگاری نتایج تزریق چربی زیاد است و در مقایسه با تزریق ژل، دائمی تر خواهد بود.

 

امتیاز مطلب: 66% 66