خانم باردار هر چیزی نمی تواند بخورد و باید برای رشد و سلامتی جنین رژیم غذایی سالم و متعادلی داشته باشد. اگر در هنگام تشکیل جنین هر غذایی بخورید، جنین را به خطر انداخته و احتمال نقص در تولد و ناتوانی در یادگیری وجود دارد. همچنین در صورت مصرف مواد غذایی نامناسب سلامتی مادر به خطر می افتد و در هنگام زایمان مشکلاتی ایجاد خواهد شد. در هنگام بارداری رژیم غذایی سالم و سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی بسیار اهمیت دارد.
فولیک اسید برای تشکیل قلب جنین
فولیک اسید در بارداری بسیار مهم است زیرا از نقص لوله عصبی جلوگیری می کند. این نقص می تواند زندگی جنین را تحت تاثیر قرار دهد و ممکن است در هنگام تولد قسمتی از مغز جنین فعال نباشد. فولیک اسید به تقسیم سلولی و تشکیل سلول کمک می کند و در بارداری به تشکیل لوله عصبی که به مغز و نخاع تبدیل می شود کمک می کند. اگر جنین به مقدار کافی فولیک اسید دریافت نکند لوله عصبی به طور کامل بسته نمی شود و باعث ایجاد نقص در جنین می شود. مصرف ششصد میکروگرم فولیک اسید در طول روز در بارداری لازم است. این مقدار فولیک اسید را می توان از موز، آجیل و سبزیجات دریافت کرد.
آهن برای تشکیل قلب جنین
در هنگام بارداری مصرف مقدار کافی آهن بسیار مهم است زیرا در تشکیل مغز جنین نقش مهمی دارد. مطالعات نشان می دهد کم خونی ناشی از آهن در جنین از تشکیل سیستم عصبی به طور کامل جلوگیری می کند بنابراین نوزاد شما توانایی تشخیص صدای خوبی نخواهد داشت. همچنین مشکل گفتاری نیز خواهد داشت. هنگامی که مادر به مقدار کافی آهن دریافت نمی کند، فرزند او در هنگام تولد وزن کمتری خواهد داشت. اما مصرف بیش از حد آهن برای مادر مناسب نیست زیرا سمی می باشد. دریافت آهن از موادغذایی بهتر از مصرف مکمل های آهن است.
روی برای تشکیل قلب جنین
روی به رشد سلول های جنین کمک می کند و در کل مراحل بارداری موردنیاز است. بدون روی، احتمال سقط جنین در ماه های اول بارداری وجود دارد. روی می تواند باعث مسمومیت بشود. بنابارین مصرف روزانه بین دوازده تا پانزده میلیگرم روی در طول بارداری مناسب است. موادغذایی حاوی روی شامل گوشت، سبزیجات، آجیل و حبوبات می باشد. ویتامین های پیش از زایمان نیز حاوی روی می باشند.
ید برای تشکیل قلب جنین
مصرف نکردن ید در طول بارداری باعث بیش فعالی نوزاد و ناتوانی در تمرکز می شود. کمبود بیش از حد ید نیز باعث عقب افتادگی ذهنی می شود. خانم باردار بیش از حد معمول به ید نیاز دارد زیرا تولید هورمون تیروئید در صورت کمبود ید حدود پنجاه درصد افزایش می یابد. در این حالت مشکلات تیروئیدی ایجاد می شود. مصرف نمک یددار در غذا باعث می شود ید موردنیاز در روز دریافت شود.
اسیدهای چرب برای تشکیل قلب جنین
اسیدهای چرب مانند امگا سه به رشد مغز جنین کمک می کنند. مصرف مقدار کافی از این مواد باعث افزایش هوش و قدرت یادگیری جنین می شود. مصرف تخم مرغ و ماهی سالمون برای تامین اسیدهای چرب مناسب می باشد. مطالعات نشان می دهد در طول بارداری مصرف روزانه دویست میلیگرم اسیدهای چرب برای اطمینان از رشد سیستم عصبی، مغز و چشم جنین لازم است.
کلسیم برای تشکیل قلب جنین
کلسیم نه تنها باعث قوی شدن استخوان های بزرگسالان می شود بلکه به رشد استخوان های جنین نیز کمک می کند. کلسیم از لخته شدن خون جلوگیری می کند و برای تنظیم ضربان قلب، آزاد شدن هورمون ها، انقباضات ماهیچه ای و فرستادن سیگنال های عصبی لازم است. خانم باردار باید از مصرف مناسب کلسیم در روز اطمینان حاصل کند. مصرف مکمل کلسیم در صورتی که کمبود کلسیم نداشته باشید لازم نیست. مصرف روزانه هزار میلیگرم کلسیم در روز برای تمام افراد لازم است. در هنگامی که مادر کمبود کلسیم داشته باشد احتمال تولد فرزندی با چربی اضافه، تری گلیسیرید بالا و مقاومت به انسولین وجود دارد.
ویتامین ها برای تشکیل قلب جنین
مادر نیاز به مصرف ویتامین آ، ب، ث و د دارد. ویتامین ها نقشی مهم در رشد جنین ایفا می کنند. ویتامین آ و کاروتن بتا به رشد استخوان و دندان جنین، پوست و تکامل بینایی کمک می کند. مصرف روزانه هفتصدوهفتاد میکروگرم ویتامین آ در روز الزامی است. اما خانم باردار باید مصرف محصولات حیوانی حاوی ویتامین آ را کم کنند زیرا تاثیر عکس بر رشد جنین دارد. ویتامین ب یک باعث تنظیم سیستم عصبی و سطح انرژی می شود، ویتامین ب دوازده نیز به تشکیل سلول های قرمز خونی کمک می کند. ویتامین ث از آسیب به بافت ها جلوگیری می کند و ویتامین د استخوان ها را قوی می کند. ویتامین ای نیز به جذب ویتامین کا و تشکیل ماهیچه کمک می کند.
پروتئین برای تشکیل قلب جنین
جنین در حال رشد به پروتئین نیاز دارد زیرا به رشد سلولی کمک می کند و آمینواسید موردنیاز برای تشکیل استخوان و ماهیچه را فراهم می کند و به تشکیل خون سالم کمک می کند. کمبود پروتئین باعث مشکلات بافتی مانند ضعیف شدن ماهیچه ها و اتصالات، رشد کم استخوان، سقط جنین، آسیب به مغز و نقص تولد جنین می شود. خانم باردار که دارای کمبود پروتئین است احساس ضعف و خستگی می کند. برای اطمینان از طبیعی بودن جنین، مادر باید روزانه هفتاد گرم پروتئین مصرف کند. این پروتئین از تخم مرغ، گوشت و کره بادام زمینی تامین می شود. اما از مصرف پنیر نرم یا غیر پاستوریزه اجتناب کنید زیرا حاوی باکتری است که باعث بیماری می شود.
منبع: http://www.healthinsurancequotes.org/8-nutrients-most-essential-for-fetal-development/