ایمپلنت دندان برای سالمندان ( + شرایط و درصد موفقیت )
از دست دادن دندان و یا پوسیدگی های شدید در افراد مسن امری بدیهی است. سالمندان و افراد مسن با از دست دادن دندان مشکلات زیادی همانند صحبت کردن، خوردن مواد غذایی و مشکلات گوارشی برای آن ها اتفاق می افتد. برای اینکه این مشکلات گریبان گیر سالمندان نشود باید معضل از دست رفتن دندان های آن ها رفع شود.
راه های زیادی برای جایگزینی دندان های از دست رفته است اما بهترین راه جایگزین دندان های از دست رفته کاشت ایمپلنت دندان است. ایمپلنت دندان از یک پایه به نام فیکسچر که به عنوان ریشه دندان طبیعی عمل کرده و با استخوان فک پیوند می دهد تشکیل شده است.
جنس غالب فیسکچر های ایمپلنت های دندانی از تیتانیوم می باشد. بعد از فیسکچر جز دیگری به نام اباتمنت که به فیسکچر متصل می شود و روی آن قرار می گیرد این ابانمنت روکش دندانی را به پایه متصل کرده و زیبایی دندان فرد را بازیابی می کند. استفاده از ایمپلنت دندان برای اکثر افراد قابل انجام است. همین ویژگی باعث شده است که سالمندان نیز با دارا بودن شرایط بتوانند کاشت ایمپلنت دندان را انجام دهند. در این مقاله قصد داریم به این سوال که آیا کاشت ایمپلنت دندان برای سالمندان امکان پذیر است یا نه جواب دهیم.
اگر قصد انجام ایمپلنت دندان را دارید و می خواهید از هزینه های ایمپلنت مطلع شوید و مشاوره حضوری رایگان دریافت کنید، می توانید به صفحه ( https://roshadent.com/%d8%a7%db%8c%d9%85%d9%be%d9%84%d9%86%d8%aa-%d8%af%d9%86%d8%af%d8%a7%d9%86/ ) مراجعه کنید.
کاشت ایمپلنت دندان در سالمندان
با توجه به اینکه افراد سالمند با گذشت زمان دچار پوسیدگی و یا از دست دادن دندان خواهند شد برای جلوگیری از پیامد های بد این مشکل حتما باید جایگزینی برای از دست دادن دندان ها پیشنهاد کرد. امروزه استفاده از کاشت ایمپلنت دندان برای همه افراد شناخته شده است.
به همین منظور سالمندان نیز می توانند از کاشت ایمپلنت دندان برخوردار شوند. برخی از افراد از روش های دیگر غیر از کاشت ایمپلنت دندان استفاده می کنند این روش ها بیشتر استفاده از دنچر یا همان دندان مصنوعی است که به نوبه خود در سنین بالا مشکلات خاص خود را دارد.
دندان مصنوعی به دلیل اینکه به عنوان جایگزین موقت شناخته می شود و قابل حرکت است برای استفاده افراد در سنین بالا می تواند سخت باشد. و در برخی شرایط این دندان های مصنوعی شکسته و لق می شوند و به عنوان روشی کامل و راحت برای سالمندان ارائه نمی شود. بهترین راه حل که می تواند به صورت دائمی در فک سالمندان قرار گیرد ایمپلنت دندان است.
مزیت های کاشت ایمپلنت دندان در سالمندان
ایمپلنت دندان مشکلات زیاد مربوط به نبود دندان از جمله صحبت کردن، خوردن موارد غذایی و مشکلات گوارشی حاصل از آن را به راحتی حل می کند. در این بخش مزیت های کاشت ایمپلنت دندان در سالمندان را بررسی و توصیح خواهیم داد.
- ایمپلنت های دندانی در بهبود فرآیند غذا خوردن و جویدن و همچنین سلامت دستگاه گوارش و عادات غذایی سالمندان بسیار موفق عمل می کنند. در نتیجه برای سلامت جسمانی فرد مفید است.
- برای سالمندانی که فاقد دندان هستند، ایمپلنت دندان یک جایگزین طولانی مدت است.
- کاشت ایمپلنت بافت استخوان فک را حفظ می کند. در واقع، در هنگام استفاده از ایمپلنتهای دندانی، مشکلی در مورد تحلیل لثه، افتادگی و تغییر شکل، شل شدن، افتادن یا کند شدن پروتز دندان برای سالمندان وجود ندارد.
- در مقایسه با دندان مصنوعی، ایمپلنت دندان طبیعی تر به نظر می رسد و جذابیت چهره فرد را افزایش می دهد.
شرایط انجام کاشت ایمپلنت دندان در سالمندان
همه افراد در هر سنی می تواند تحت عمل ایمپلنت قرار گیرند. به بیان دیگر، هیچ کس برای کاشت ایمپلنت دندان آنقدر مسن نیست و هیچ محدودیت سنی بالایی وجود ندارد. به طور طبیعی، افراد زیر 18 سال که استخوان های کاملی ندارند، کاندیدای مناسبی با کاشت ایمپلنت دندان نیستند. ایمپلنت ایمن و طولانی مدت برای یک فرد سالم امکان پذیر است. فعالیتی که کیفیت زندگی او را افزایش داده و او را وادار کرده است تا سبک زندگی فعالی با دندان هایی شبیه دندان های یک فرد طبیعی داشته باشد و در عین حال از یک رژیم غذایی متعادل پیروی کند.
هنگامی که ایمپلنت های دندانی به درستی قرار داده شوند و موارد نگهداری رعایت شوند، می توانند مانند افراد جوان برای افراد مسن و کسانی که تراکم استخوان آنها به دلایل دیگر کاهش یافته است، مفید باشد. اگر پوکی استخوان در بیمار وجود داشته باشد، درمان های دارویی ممکن است بتواند وضعیت او را برطرف کند. علاوه بر این، در صورتی که استخوان در اثر خالی ماندن طولانی مدت دندان از دست رفته و استحکام کافی برای نصب ایمپلنت را نداشته باشد، بیمار می تواند مشکل خود را با پیوند استخوان حل کند و ایمپلنت دندانی موفقی را انجام دهد. با این حال، قبل از قرار دادن ایمپلنت در افراد مسن، برخی از مسائل بهداشتی از جمله بیماری لثه و دیابت کنترل نشده یا سایر شرایط مزمن باید در نظر گرفته شود.
علاوه بر این، برخی از افراد مسن از داروهایی استفاده می کنند که ممکن است تأثیر نامطلوبی بر سلامت دندان آنها داشته باشد. در نتیجه، شما باید در مورد هر گونه بیماری زمینه ای، بیماری لثه، مشکلات دهان و دندان و داروهای تجویزی با دندانپزشک صحبت کنید.
به طور طبیعی، دندانپزشکان قبل از کاشت ایمپلنت دندان، معاینه کامل دهان، دندان، فک و لثه بیمار را انجام می دهند. آنها همچنین هر گونه داروی مورد نیاز را تهیه می کنند و اقدامات مناسب را برای آماده سازی تخت بیمار برای کاشت ایمپلنت انجام می دهند.
میزان موفقیت افراد سالمند با ایمپلنت دندان چقدر است؟
میزان موفقیت بالای ایمپلنت دندان در افراد مسن یکی از مزایای آن است. بیماران میانسال و مسن نیز به خوبی به این رویکرد درمانی پاسخ داده اند. مطالعات نشان داده اند که ایمپلنت های دندانی برای بیماران میانسال سلامتی موفق و طولانی مدت را بیش از 15 سال در بیش از 95% درصد افراد فراهم کرده است.
به همین دلیل، کاشت ایمپلنت اکنون یک روش قابل اعتماد، کم خطر و عملی برای درمان بیماران میانسالی است که دندانهای خود را از دست دادهاند. اگر بیمار میانسال و مسن مشکلات لثه و دندان را داشته باشد، جای نگرانی نیست. زیرا ممکن است مشکلات مربوط به لثه و استخوان فک را با استفاده از روشهایی مانند پیوند استخوان، لیفت سینوس و سایر روشهای مشابه برطرف کند.
عوارض احتمالی کاشت ایمپلنت دندان در سالمندان
خطرات و مشکلات مرتبط با ایمپلنت های دندانی معمولاً برای افراد جوان تر و مسن تر بسیار نادر است. برخی از عوارض جانبی احتمالی جراحی ایمپلنت، مانند درد و خونریزی، گذرا هستند و به سرعت از بین می روند. با این حال، برخی از مسائل، مانند عفونت و شل شدن، مزمن هستند و در صورت عدم انجام سریع و مناسب می توانند منجر به شکست درمان ایمپلنت شوند. خطرات اصلی مربوط به کاشت ایمپلنت در سالمندان به شرح زیر است:
عفونت
میکروب های موجود در خوردن مواد غذایی می توانند محل جراحی را آلوده کرده و در صورت عدم مراقبت صحیح از ایمپلنت دندان، خطر ابتلا به بیماری را افزایش دهند. برای خلاص شدن از شر عفونت، باید به دندانپزشک مراجعه کنید.
تورم لثه
با توجه به فشار وارد شده به لثه در طول عمل، تورم لثه به دنبال کاشت ایمپلنت در افراد مسن شایع است. این تورم معمولا در عرض یک هفته از بین می رود. استفاده از کمپرس سرد روی ناحیه متورم ممکن است مفید باشد.
خونریزی
خونریزی در روزهای اولیه پس از کاشت ایمپلنت رایج است و در نهایت در محل جراحی و لثه متوقف می شود. با این حال، اگر خونریزی متوقف نشد یا در روزهای بعد ادامه داشت، باید با دندانپزشک وقت ملاقات بگذارید.
شل شدن پایه ایمپلنت
ممکن است چندین ماه طول بکشد تا ایمپلنت به استخوان فک متصل شود. اگر این اتفاق نیفتد و پایه ایمپلنت به جای جوش خوردن از استخوان فک جدا شود، ممکن است دندانپزشک مجبور به برداشتن ایمپلنت شود. این اغلب در نتیجه نگهداری نامناسب ایمپلنت رخ می دهد.
رد شدن ایمپلنت به دلیل آلرژی
ایمپلنت های دندانی توسط بدن افرادی که به مواد مصنوعی مانند تیتانیوم یا فلزات دیگر آلرژی دارند رد می شود. تست ملیسا معمولاً برای تعیین حساسیت یا عدم حساسیت یک بیمار مسن به فلزات قبل از جراحی ایمپلنت استفاده می شود. علاوه بر این، بیماران مسن مبتلا به بیماریهای خودایمنی مانند لوپوس، مولتیپل اسکلروزیس، آرتریت روماتوئید و بیماری سلیاک با افزایش خطر رد ایمپلنت مواجه هستند.