Ooma
چه چیزی قند خون را پایین می آورد؟

قند بالای خون به دلیل دیابت می باشد که تحت نظارت پزشک کنترل و درمان می شود. اقدامات زیادی می توان انجام داد که قند خون را کاهش داد و به سطح مطمئن رساند. ورزش و تغییر رژیم غذایی باعث کاهش قند خون می شود؛ اما تحت نظر پزشک بودن و مصرف دارو، بهترین روش درمان و کاهش قند خون است.

قسمت اول: کاهش قند خون با استفاده از رژیم غذایی

1-    مقدار کربوهیدرات فرآوری شده، شیرینی و محصولات حیوانی مصرفی را کاهش دهید.

کاهش قند خون با کاهش کربوهیدرات

پزشک رژیم مناسب با نیازهای شما را تجویز می کند زیرا رژیم هرکسی متناسب با دیابت و سطح قند خونش تعیین می شود. اما اگر قند خون شما بالا است، بهتر است گوشت، لبنیات، نان سفید، برنج سفید، سیب زمینی و مواد شیرین را کاهش دهید.

2-    میوه، سبزیجات و حبوبات بیشتر بخورید.

کاهش قند خون با میوه و سبزی

این مواد غذایی و مواد غذایی سرشار از فیبر و چربی به افرادی که قند خون بالایی دارند توصیه می شود. تمام حبوبات برای افرادی که قند خون بالایی دارند مناسب نیست بنابراین پیش از مصرف آن ها در رژیم غذایی با پزشک خود مشورت کنید.

-    سیب تازه، زردآلوی خشک یا کمپوت هلو یا آب میوه انتخاب خوبی است. از میوه های فریز شده و کمپوت که حاوی قند است خودداری کنید.
-    روزی حداقل 3 فنجان سبزیجات خام یا 5/1 فنجان سبزیجات پخته مصرف کنید. کنگر فرنگی، خیار یا سالاد مصرف کنید. سبزیجات تازه از فریز شده و کنسرو شده بهتر است زیرا کنسرو شده ها حاوی سدیم هستند.
-    جو برای افرادی که قند خون بالایی دارند مناسب است.
-    مصرف کربوهیدرات زیاد باعث افزایش قند خون و باعث چاقی می شود.

3-    درباره غذاهایی که مطمئن نیستید تحقیق کنید.

کاهش قند خون

اگر نمی دانید غذایی مضر است یا خیر، با پزشک مشورت کنید. غذاهای دارای مقدار زیاد glycemic نباید مصرف شود. این غذاها را با غذاهایی که کمتر glycemic دارد جایگزین کنید. 

4-    الکل و دخانیات مصرف نکنید.

الکل و کاهش قند خون

اگر این مواد را مصرف کنید، بدن را در معرض تولید انلسین قرار می دهید که باعث می شود قند موجود در جریان خون از هم بپاشد. اگر قصد ترک سیگار دارید، توجه کنید که محصولات حاوی نیکوتین هم تاثیر مشابه سیگار دارد. آدامس های دارای نیکوتین به عنوان جایگزین های موقتی مناسب هستند اما نباید به صورت طولانی مدت مصرف شوند.

5-    سعی کنید پیش از مصرف موادغذایی تحقیقات لازم را انجام دهید.

مطالعه درباره کاهش قند خون

گاهی روزنامه ها غذاهایی پیشنهاد می کنند اما برخی از آن ها هیچ دلیل علمی ندارد. مطالعات بر روی قهوه نتایج متفاوتی نشان می دهد. بنابراین تاثیر آن بر قند خون واضح نیست. در یک مطالعه تاثیر دارچین بررسی شده است. در این مطالعه افراد بالای 40 سال که دیابت نوع 2 دارند تحت مطالعه قرار گرفته اند. مبتلایان انسولین یا قرص مصرف نمی کنند. اگر چه نتایج منطقی به نظر می رسد، اما مصرف یک نوع خاص غذا نمی تواند جایگزین ورزش، قرص و رژیم غذایی باشد. 

قسمت دوم :کاهش قند خون به وسیله ورزش

1-    با پزشک خود درباره برنامه ورزشی مشورت کنید.

ورزش و کاهش قند خون

اگر چه ورزش های گفته شده در ادامه مطلب مناسب است اما برای بیماران دیابتی خیلی موثر نیستند.

-    به طور مداوم به پزشک مراجعه کنید و به توصیه های او و برنامه هایی که موجب سلامتی بیشتر و جلوگیری از افزایش قند خون می شود توجه کنید.

2-    اگر مبتلا به دیابت هستید، قبل از ورزش و در طول ورزش قند خون را چک کنید.

چک کردن قند خون

قند خون در هنگام ورزش های طولانی مدت کاهش می یابد اما در هنگام ورزش های کوتاه مدت، قند خون افزایش می یابد بنابراین بدن گلوکز تولید می کند. اگر دیابت دارید، پیش از ورزش و در طول ورزش هر 30 دقیقه قند خون را اندازه گیری کنید.

-    پزشک یا داروخانه به شما کیت اندازه گیری گلوکز می دهد تا قند خون را اندازه گیری کنید.

3-    متناسب با آزمایش قند خون، چگونگی ورزش را تعیین کنید. 

ورزش و کاهش قند خون

-    اگر قند خون شما کمتر از 100 میلی گرم بر دسی لیتر است، قند خون را پیش از ورزش افزایش دهید. یک میان وعده حاوی کربوهیدرات مانند میوه یا کلوچه بخورید. اگر کربوهیدرات نخورید و ورزش کنید، احتمال لرزش، بیهوش شدن یا به کما رفتن شما وجود دارد.

-    اگر قند خون شما بین 250-100 میلی گرم بر دسی لیتر است، هیچ اقدامی نیاز نیست انجام دهید. می توانید ورزش کنید.

4-    اگر قند خون شما بالای 250 میلیگرم بر دسی لیتر است، آزمایش کتون انجام دهید.

اندازه گیری قند خون

اگر مبتلا به دیابت نوع یک هستید، هنگامی که قند خون شما بالا است بدون انجام تست کتون نباید ورزش کنید. ورزش باعث افزایش کتون خون می شود. برای تعیین مقدار کتون، آزمایش ادرار بگیرید و با استفاده از کیت های کتون مقدار آن را تعیین کنید. اگر کتون وجود دارد، ورزش نکنید و اگر مقدار کتون زیاد یا متوسط است، به طور مرتب آزمایش را انجام دهید. اگر سطح کتون خیلی بالا است یا اگر سطح کتون بعد از 60-30 دقیقه کاهش نیافت بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

-    اگر قند خون شما بالای 300 میلیگرم بر دسی لیتر است، ورزش نکنید. 60-30 دقیقه منتظر بمانید و چیزی نخورید، دوباره آزمایش بگیرید اگر قند خون به مقدار مناسب رسیده است ورزش کنید. اگر این بالا بودن قند خون را به صورت مداوم تجربه کردید یا چند ساعت طول کشید، به پزشک مراجعه کنید.

5-    ورزش مداوم انجام دهید.

پیاده روی و کاهش قند خون

ورزش کمک می کند گلوکز به انرژی تبدیل شود و سلول های بدن شما نسبت به انسولین حساس شوند و باعث از دست دادن چربی اضافه می شود. هر چقدر شما فعال تر باشید، قند خون شما مشکل کمتری ایجاد می کند.

-    روزی 30 دقیقه ورزش کنید؛ حداقل 5 روز در هفته. به طور کلی شما باید 150 دقیقه در هفته ورزش کنید.

-    ورزشی که دوست دارید انجام دهید. این مسئله باعث می شود زمان بیشتری برای ورزش بگذارید. پیاده روی سریع، شنا یا دوچرخه سواری گزینه های مناسبی هستند.

6-    اگر ورزش باعث می شود احساس درد کنید یا بدنتان تاول بزند، ورزش را متوقف کرده و با پزشک تماس بگیرید.

درد هنگام ورزش

اگر مبتلا به دیابت هستید یا حدس می زنید دیابت دارید، به علائم و مشکلات بعد از ورزش توجه کنید. اگر احساس ضعف دارید، احساس تنگی نفس دارید یا بر روی پا تاول می بینید یا پادرد دارید، ورزش را قطع کرده و با پزشک تماس بگیرید. 

قسمت سوم : راه های دیگر برای تعیین مقدار قند خون

1-    سطح قند خون را چک کنید.

کاهش قند خون

با پزشک صحبت کنید و بپرسید هر چند وقت یک بار باید قند خود را چک کنید. پزشک متناسب با قند خون، به شما توصیه می کند هر روز یا چند روز در هفته قند خون را چک کنید.

-    اگر به پزشک دسترسی ندارید، به داروخانه مراجعه کنید و کیت های مخصوص یا کیت گلوکز بخرید.

2-    از زمان، مکان، دلیل و چگونگی نوسانات قند خون خود اطلاع داشته باشید.

اندازه گیری قند خون

اگر مبتلا به دیابت هستید و رژیم غذایی مناسب دارید و مصرف قند را کاهش داده اید، ممکن است گاهی قند خون شما به صورت غیرقابل پیش بینی تغییر کند. 

•    قند خون تا یک ساعت یا دو ساعت بعد از غذا افزایش می یابد.
•    قند خون در طول ورزش کاهش می یابد و باعث انتقال گلوکز از خون به سلول می شود.
•    دوره قاعدگی خانم ها باعث نوسان هورمون ها و قند خون می شود.
•    تمام داروها بر روی قند خون تاثیر می گذارند. پیش از مصرف قرص، با پزشک خود مشورت کنید.

3-     استرس نداشته باشید.

استرس در قند خون

استرس های مزمن باعث آزاد شدن هورمون هایی می شود که از فعالیت درست انسولین جلوگیری می کند. سعی کنید از استرس دوری کنید. با انجام ورزش هایی مانند یوگا استرس را از خود دور کنید.

4-    با پزشک خود صحبت کنید و مطمئن شوید به دارو نیاز دارید یا خیر.

دارو و کاهش قند خون

برخی افراد دیابت را با ورزش و رژیم غذایی کنترل می کنند، اما برخی نیاز به مصرف داروهای دیابت یا انسولین دارند. 

•    بیشتر پزشک ها برای بیماران دیابتی قرص، رژیم غذایی و ورزش تجویز می کنند تا قند خون را کنترل کنند.
•    تزریق انسولین به کنترل گلوکز خون کمک می کند. می توان این کار را در منزل خودتان انجام دهید.

منبع: www.wikihow.com

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 89% 89