دارچین ادویهای قدرتمند است که هزاران سال در سراسر جهان به عنوان دارو مورد استفاده قرار گرفتهاست. این ادویه به خاطر مزایای فراوانی که برای سلامتی دارد، طعم شیرین و گرم متفاوتاش و استفادهی راحت از آن در دستورهای غذایی ۱۳ دلیل برای اینکه هر روز باید دارچین بخورید بسیاری از فرهنگها به طور روزانه استفاده میشود.
به گفتهی محققان، از میان بیست و شش مورد از محبوبترین گیاهان و ادویهجات دارویی در جهان، دارچین به دلیل سطح آنتیاکسیدان محافظاش، رتبهی اول را دارد!بو، رنگ، و عطر و طعمِ منحصر به فرد دارچین به دلیل قسمتهای روغنی درختی است که از آن رشد میکند. فوایدی که دارچین برای سلامتی دارد به دلیل پوست درخت دارچین است. این پوست حاوی چندین ترکیب خاص است از جمله سینامالدئید، سینامیک اسید و سینامات، و همین ترکیبات هستند که باعث شدهاند دارچین بسیار برای سلامتی مفید باشد.
محققان پی بردهاند که خواص درمانی دارچین را میتوان در پوست خالص آن، اسانس بهدست آمده، به شکل ادویهی پودر شده (که پودر پوست درخت دارچین است)، و یا به صورت عصاره زمانی که ترکیبات فنولی خاص، فلاونوئیدها و آنتیاکسیدانهایاش جدا شدهاند، بهدست آورد. این ترکیبات دارچین را تبدیل به یکی از ادویهجات مفید روی کرهی زمین میکند، و به آن ویژگیهای آنتیاکسیدانی، و ضد التهابی، ضد دیابت و ضد میکروبی میدهد و سبب میشود سیستم ایمنی را تقویت کند و از بدن در برابر سرطان و بیماریهای قلبی محافظت کند.
فواید غذایی دارچین
یک قاشق غذاخوری از دارچین شامل موارد زیر است:
۱۹ کالری
۰ گرم چربی، شکر، یا پروتئین
۴ گرم فیبر
۶۸٪ منگنز
۸٪ کلسیم
۴٪ آهن
۳٪ ویتامین کا
۱۳فایدهی اثبات شدهی دارچین برای سلامتی
۱. دارچین منبع غنی آنتیاکسیدانهاست.
دارچین سرشار از انواع آنتیاکسیدانهای محافظ است که اثر رادیکالهای آزاد را کاهش میدهند و روند پیری را کند میکنند. در واقع محققان چهل و یک ترکیب محافظ مختلف دارچین را تا به امروز شناسایی کرده اند!
دارچین به لحاظ میزان آنتیاکسیدان رتبهی ۷ را در بین همهی مواد غذایی دارد. در مطالعهای که فعالیت آنتیاکسیدانیِ ۲۶ ادویه را مقایسه کرد، دارچین برنده شد و ثابت شد که میزان آنتیاکسیدان آن بیشتر از سایر گیاهان دارویی قدرتمند مثل سیر، آویشن، رزماری و پونهی کوهی است.
فوایدی که دارچین برای سلامتی دارد، به دلیل نوع آنتیاکسیدانهای آن به نامهای پلیفنول، اسید فنولیک و فلانوئیدها است. این آنتیاکسیدانها شبیه به آنتیاکسیدانهایی هستند که میتوان در توتها و شکلات تلخ یافت.
آنتیاکسیدانهای مختلف موجود در دارچین به کاهش چندین بیماری و علائم بیماری کمک میکنند زیرا رادیکالهای آزاد را از بین میبرند.
۲. دارچین خواص ضدالتهابی دارد.
آنتیاکسیدانهای موجود در دارچین اثرات ضد التهابی دارد، که میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سرطان، کاهش عملکرد مغز، و غیره را کاهش دهد. محققان بیش از هفت نوع از ترکیبات فلاونوئیدی را در دارچین کشف کردهاند، که در مبارزه با التهابهای خطرناک در سراسر بدن به شدت موثر هستند.
از آنجا که دارچین باعث کاهش ورم و التهاب میشود، میتواند در کنترل درد مفید باشد. مطالعات نشان میدهند که دارچین به تسکین درد عضلانی، درد سندروم پیشقاعدگی، شدت واکنشهای آلرژیک، و سایر علائم درد مرتبط با سن کمک میکند.
۳. از سلامت قلب محافظت میکند.
مطالعات نشان دادهاند که یکی دیگر از مزایایی که دارچین برای سلامتی دارد این است که چندین مورد از شایعترین فاکتورهای خطر بیماریهای قلبی را کاهش میدهد، از جمله سطح کلسترول، سطوح بالای تریگلیسیرید
ترکیبات خاص موجود در دارچین میتواند به کاهش سطح کلسترول تام، کلسترول "بد” (LDL ) و تریگلیسیرید کمک کند، و در عین حال کلسترول "خوب” (HDL ) را ثابت نگه میدارد. همچنین ثابت شده است که دارچین فشار ون بالا را، که تهدید دیگری برای ایجاد بیماریهای قلبی یا سکته مغزی است، کاهش میدهد.
دارچین فواید دیگری نیز برای سلامتی قلب دارد. تحقیقات نشان میدهند که دارچین انعقادگر خون است و با کمک به بدن برای لخته شدن خون، مانع از خونریزی میشود. دارچین همچنین گردش خون را افزایش میدهد و توانایی بافت بدن را برای ترمیم خود پس از آسیب دیدن، بهبود میدهد. این امر شامل بافت قلب که به منظور مبارزه با حملات قلبی، بیماریهای قلبی، و سکته نیاز به بازسازی دارد، نیز میشود.
۴. با دیابت مبارزه میکند.
معروف است که دارچین اثرات ضد دیابتی دارد. این ادویه کمک میکند سطح قند خون پایین بیاید و همچنین میتواند حساسیت هورمون انسولین را بیشترکند؛ این هورمون برای متعادل نگه داشتن سطح قند خون لازم و حیاتی است.
اثر ضد دیابت بودن دارچین به این دلیل است که نقش موثری در مسدود کردن آنزیمهای خاصی به نام آلانین دارد. این آنزیمها اجازه میدهند که گلوکز (قند) جذب خون شود. بنابراین ثابت شدهاست که دارچین میزان قندی را که پس از یک وعده غذایی حاوی قند بالا، وارد جریان خون میشود کاهش میدهد، و همین به خصوص برای افراد مبتلا به دیابت مهم است.
۵. به مبارزه با زوال شناختی کمک میکند و از عملکرد مغز محافظت میکند.
تحقیقات همچنین نشان میدهند که یکی دیگراز مزایای خواص آنتیاکسیدانی دارچین این است که این آنتیاکسیدانها میتوانند از مغز در برابر اختلالات عصبی مانند پارکینسون و بیماری آلزایمر محافظت کنند.
یکی از راههای محافظت از عملکرد شناختی و سلامت مغز این است که پروتئین محافظ عصب را که از سلولهای مغز در برابر جهش و متحمل شدن آسیب محافظت میکنند، فعال میکند. این امر مانع میشود که سلولها تغییر شکل بدهند و خودشان را تخریب کنند و به این ترتیب باعث کاهش بیشتر اثرات منفی استرس اکسیداتیو میشود.
از آنجا که دارچین حاوی آنتیاکسیدانها و ترکیبات ضد التهابی زیادی است که به کاهش اثرات پیری در بدن و مغز کمک میکنند، در آینده ممکن است به عنوان یک درمان احتمالی طبیعی یا عامل پیشگیری برای بیماریهای تحلیل اعصاب (که مرتبط با سن هستند) استفاده شود.
۶. میتواند به کاهش ریسک ابتلا به سرطان کمک کند.
دارچین به خاطر تواناییهای آنتیاکسیدانیاش، میتواند در برابر آسیب به DNA، جهش سلولی و رشد تومور سرطانی از بدن محافظت کند. مطالعات نشان دادهاند که خواص درمانی دارچین ناشی از ترکیبی به نام سینامالدئید است؛ این ترکیب به دارچین توانایی مهار رشد تومور سرطانی و حفاظت از DNA را در برابر آسیب میدهد، و در عین حال باعث میشود که سلولهای سرطانی اقدام به خود تخریبی (به نام مرگ سلولی) کنند.
این امر به ویژه دربارهی رودهی بزرگ صدق میکند؛ مطالعات نشان میدهند که دارچین میتواند سلامت روده بزرگ را بهبود بخشد، و در نتیجه خطر ابتلا به سرطان رودهی بزرگ را کاهش دهد.
۷. با عفونتها و ویروسها مبارزه میکند.
وقتی پای دفاع از بدن در برابر بیماریها وسط باشد، دارچین تواناییهای زیادی دارد. دارچین یک عامل طبیعی ضد میکروب، آنتیبیوتیک، ضد قارچ و ضد ویروس است. توانایی دارچین برای تقویت سیستم ایمنی بدن در اسانس این ادویه قابل یافت است.
دارچین در بسیاری از فرهنگها به عنوان یک عامل طبیعی برای مبارزه با عفونتهای مضر و ویروسها استفاده میشود. روغن دارچین نیز تواناییهای محافظتی دارد در برابر باکتریهای مختلفی که میتوانند علائم منفی در دستگاه گوارش و روی سطح پوست ایجاد کنند، و ممکن است باعث سرماخوردگی یا آنفلوآنزا شوند.
دارچین به حدی در تقویت سیستم ایمنی قدرتمند است که حتی برخی از مطالعات نشان میدهند که ممکن است قادر به کاهش خطر ابتلا به ویروس اچآیوی باشد.
۸. از بهداشت دهان و دندان محافت میکند و نفس را به طور طبیعی تازه میکند.
در مطالعات انجام شده، ثابت شدهاست که عصارهی موجود در دارچین، میتواند نقش محافظتی داشته باشد در برابر باکتریهای موجود در میکروفلورای دهان که میتوانند باعث بوی بد دهان، پوسیدگی دندان، عفونتهای دهان یا حفرهها شوند. ثابت شدهاست که اسانس دارچین قویتر از دیگر عصارههای گیاهی تست شده است و میتواند مانند یک دهانشویهی آنتیباکتریال به کار رود و برای مبارزهی طبیعی با باکتریهای موجود در دهان استفاده شود.
یکی از فواید دارچین این است که به دلیل خاصیت طراوتدهندگیاش، میتوان آن را مانند نعناع به عنوان یک طعمدهندهی طبیعی در آدامس به کار برد. از آنجا که این ادویه باکتریهای دهان را حذف میکند، میتواند به طور طبیعی بوی بد دهان را بدون اضافه کردن هر گونه مواد شیمیایی به بدن از بین ببرد. به همین دلیل دارچین از قدیم به عنوان پودر دندان و برای درمان دندان درد، مشکلات دندانی، میکروبیوتای دهان و زخمهای دهان استفاده میشود.
اسانس دارچین نیز در برخی از محصولات زیبایی، شامپوها، و عطرها استفاده میشود زیرا فواید زیادی برای سلامتی دارد و میتواند در عین حال که بوی دلپذیر ایجاد میکند، به مبارزه با عفونت کمک کند.
۹. میتواند از کاندیدا (قارچ) پیشگیری کند یا آن را درمان کند.
برخی از مطالعات به این نتیجه رسیدهاند که خواص ضد قارچی قوی دارچین میتواند در متوقف کردن و یا درمان رشد بیش از حد کاندیدا در دستگاه گوارش موثر باشد. ثابت شدهاست که دارچین مقادیر خطرناک کاندیدا آلبیکانس (مخمری که باعث رشد بیش از حد کاندیدا است و میتواند باعث ایجاد علائم متعدد خود ایمنی و گوارشی شود) را کاهش میدهد. علاوه بر این، یکی دیگر از مزایای دارچین این است که به کنترل سطح قند خون کمک میکند؛ وجود قند بیش از اندازه در دستگاه گوارش با افزایش خطر کاندیدا در ارتباط است.
به گفته محققان، زمانی که به بیمار عصارهی دارچین یا اسانس دارچین داده شد، بهبودی در سطح مخمر کاندیدا و کاهش علائم مشاهده شد. دارچین، با تقویت سلامت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با التهاب، واکنشهای خود-ایمنی بدن، و تخمیر شدن در روده به مبارزه با کاندیدا به طور طبیعی کمک میکند.
۱۰. برای سلامت پوست فایده دارد.
دارچین دارای آنتیبیوتیک و اثرات ضد میکروبی است که از پوست در مقابل سوزش، خارش، واکنشهای آلرژیک و عفونت محافظت میکند. استعمال اسانس دارچین به طور مستقیم روی پوست، میتواند به کاهش التهاب، تورم، درد و قرمزی کمک کند. دارچین و عسل (یک مادهی ضد میکروبی دیگر) غالبا با هم برای افزایش سلامت پوست به کار میروند و برای آکنه، روزاسه، و علائمی از آلرژی پوست مفید هستند.
۱۱. به مبارزه با آلرژی کمک میکند.
مطالعات به این نتیجه رسیدهاند که افراد مبتلا به آلرژی میتوانند به کمک ترکیبات دارچین تسکین بیابند. ثابت شدهاست که دارچین در مبارزه با علائم شایع آلرژی مفید است زیرا التهاب را کاهش میدهد و با واکنشهای هیستامین در بدن مبارزه میکند. به همین دلیل میتواند آن به کاهش علائم حملات آسم کمک کند.
دارچین همچنین دارای توانایی تقویت سیستم ایمنی بدن است و برای سلامت دستگاه گوارش مفید است؛ پس از مصرف غذاهای شایع حساسیتزا میتواند واکنشهای خودایمنی را کم کند.
۱۲. میتواند غذاها را بدون استفاده از شکر، شیرین کند.
اضافه کردن دارچین به غذاها به دلیل مزهی آن که به صورت طبیعی شیرین است، میتواند کمکتان کند کمتر قند مصرف کنید و در نتیجه بار گلایسمی کاهش مییابد. دارچین حاوی اثرات ضد دیابتی نیز هست به این صورت که ورود قند به جریان خون را آهسته میکند و به این ترتیب هوس خوردن غذا و اضافه شدن وزن را کنترل میکند؛ اما استفاده از دارچین به خاطر طعم و مزهاش یکی از مزایای اضافی آن است.
۱۳. میتواند به عنوان نگهدارندهی طبیعی غذا استفاده شود.
یکی از مزایای کمتر شناختهشدهی دارچین این است که میتوان آن را برای حفظ مواد غذایی استفاده کرد. از آنجا که دارچین دارای ویگیهای ضد باکتری است و همچنین به عنوان یک آنتیاکسیدان عمل میکند، میتوانیم آن را به عنوان مادهی نگهدارنده در بسیاری از غذاهای بدون نیاز به مواد شیمیایی و مواد مصنوعی استفاده کنیم.
یک مطالعه جدید گزارش داد که وقتی پکتین میوه با عصارهی برگ دارچین که آنتی اکسیدان فراوان و فعالیتهای ضد باکتری زیادی دارد پوشانده شد، به مدت طولانیتر تازه ماند. دارچین در عملکرد مهار کنندهی تیروزیناز (که در متوقف کردن تغییر رنگ میوهها و سبزیجات که زمان اکسیده شدن و شروع فاسد شدن ظاهر میشوند)، نقش موثری دارد.
منبع: آفتاب