شاخ و برگ گیاه شنبلیله دارای سابقه ای غنی است و ممکن است فواید سلامتی فوق العاده ای داشته باشد. دانه های این گیاه یک سالانه، یک عضو از خانواده نخود، که برای اولین بار بر روی پاپیروس مصر باستان مورخ 1500 سال پیش از میلاد می رسد. خواص معطر آن یک جزء اصلی در آشپزی هند و خاورمیانه است و آن دارای سابقه ای طولانی استفاده در طب سنتی دارد.
آزمایشات بالینی نشان داده است که می تواند علائم متابولیک مرتبط با دیابت را با کاهش سطح قند خون و بهبود تحمل گلوکز بهبود بخشد. ادعا شده است خواص درمانی بسیاری دیگر (از جمله تسکین مشکلات گوارشی، نقرس، اختلال در نعوظ و اگزما ) را ارائه می دهد و برای قرن ها توسط زنان شیرده برای ترویج تولید شیر استفاده می شود.
شنبلیله چگونه عمل می کند
در مطالعات متعدد نشان داده شده است شنبلیله سبب کاهش قند خون و کلسترول می شود. دانه پودر، در دسترس همانند کپسول، سرشار از فیبر محلول است که جذب قند در معده را کند می کند در حالی که حضور اسید آمینه 4 هیدروکسی ایزولوسین ممکن است به تحریک تولید انسولین کمک کند. در یک کارآزمایی کوچک پیدا شده است که با اضافه کردن حدود 1 - 2 اونس در روز در هر روز از پودر دانه شنبلیله به رژیم غذایی باعث کاهش سطح تری گلیسیرید خون و LDL (کلسترول بد) در طی یک دوره 20 روزه می شود. دانه شنبلیله نیز منبع خوبی از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هستند که به حفاظت از سلول های بدن از آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کند.
چگونه از شنبلیله استفاده کنید؟
برگ و دانه شنبلیله می تواند برای اضافه کردن کمی شیرینی، عطر و طعم دیوانه کننده به غذاهای خوش طعم استفاده شود. شنبلیله می تواند به صورت کپسول، قرص و یا همانند یک چای مصرف شود. ( برخی از افراد دانه شنبلیله را در طول شب برای تولید آب شنبلیله برای مصرف در صبح خیس می دهند) از برچسب دستورالعمل پیروی کنید. اسهال خفیف، گاز یا نفخ می تواند در طول چند روز اول استفاده، رخ دهد اما این عوارض جانبی معمولاً به سرعت از بین می روند.
نکات ایمنی در مصرف شنبلیله
شنبلیله وقتی که در مواد غذایی مصرف شود ایمن است اما قبل از استفاده از مکمل در صورت مصرف داروهای نسخه ای دیابت و یا داروهای ضد انعقاد مانند وارفارین یا آسپرین با دکتر خود مشورت کنید. از شنبلیله در دوران بارداری اجتناب کنید زیرا می تواند سبب انقباضات زودرس شود.