Ooma
علائم تنبلی تخمدان چیست؟

اگر پوستی چرب، پریودهای از دست رفته یا تغییرات وزنی غیر قابل کنترل دارید، باید کمی بیشتر به وضعیت جسمانی خود دقت کنید؛ زیرا چنین علائمی ممکن است نشانه ای از بیماری تنبلی تخمدان یا سندرم پلی کیستیک باشد که در خانم ها بسیار رواج دارد. در صورتی که این بیماری سریع تشخیص داده شود، قابل کنترل خواهد بود و مشکل خاصی برایتان ایجاد نمی کند، اما اگر دیر تشخیص داده شود ممکن است حتی باعث نازایی شود. در این مقاله نکات مهم در مورد علائم تنبلی تخمدان را برای شما بانوان اومایی عزیز خواهیم گفت. با ما همراه باشید.

تنبلی تخمدان و علائم رایج آن

این بیماری علائم بسیاری دارد و ممکن است هر فرد مبتلا همه علائم را تجربه نکند. حتی در برخی از زنان این علائم چنان نامحسوس هستند که سال ها طول می کشد تا بیماری آن ها تشخیص داده شود.

علائم و نشانه های رایج PCOS عبارتند از:

1- رشد موی های زائد در مناطق مختلف بدن

ممکن است به دلیل این بیماری موهای زائد در قسمت های صورت بخصوص در چانه، روی سینه ها، شست و انگشتان پا و حتی در قفسه سینه افزایش پیدا کند. پزشکان این شرایط را هیرسوتیسم می نامند.

2- ریزش مو

زنان مبتلا به PCOS ممکن است دچار ضعف در موها و نازک شدنشان بشوند که در میانسالی بددتر هم می شود. گاهی چنان موها نازک می شوند که به نظر می رسد قسمتی از سر دچار کچلی شده است.

3- آکنه یا ایجاد پوست چرب

تغییرات هورمونی ناشی از PCOS می تواند باعث افزایش چربی پوست و در نتیجه افزایش جوش شود. (البته می توانید این مشکلات پوستی را بدون ابتلا به تنبلی تخمدان هم داشته باشید؛ بنابراین یک علامت صد درصدی نیست.)

4- تیرگی پوست

ممکن است لکه های ضخیم، تیره و مخملی شکل را در زیر بازوها یا پستان ها، پشت گردن و در ناحیه کشاله ران خود مشاهده کنید. به این بیماری آکانتوز نیگریکانس نیز گفته می شود که ناشی از تنبلی تخمدان می باشد.

5- مشکلات خوابیدن یا احساس خستگی مداوم

فرد مبتلا ممکن است نتواند خواب راحتی داشته باشد یا ممکن است دچار اختلالی شود که به آن آپنه خواب می گویند. این بدان معناست که حتی بعد از بیدار شدن احساس آرامش خوبی ندارید.

6- سردرد

یکی از عوارض ناخوشایند تنبلی تخمدان تغییرات هورمونی است که می تواند باعث سردرد شود.

 

علائم تنبلی تخمدان

7- پریودهای سنگین

تنبلی تخمدان به دلیل تاثیر بر هورمون ها می تواند در چرخه قاعدگی تغییرات بزرگی از جمله خونریزی بسیار شدید و پریودهای مکرر با فاصله زمانی کوتاه ایجاد کند.

8- پریودهای نامنظم

ممکن است پریود نشوید یا چند ماه یک بار پریود شوید. به طور کلی تنبلی تخمدان نظم پریودی شما را به هم می ریزد.

9- مشکل باردار شدن

نداشتن قاعدگی منظم می تواند بارداری را دشوار کند؛ مثلا شما نمی توانید حدود زمان تخمک گذاری را تشخیص دهید که در آن زمان ها رابطه بیشتری داشته باشید. به همین دلیل تنبلی تخمدان نقش بزرگی در ناباروری دارد.

10- افزایش وزن

تقریبا نیمی از زنان مبتلا به این بیماری دچار افزایش وزن می شوند و به راحتی نمی توانند وزن خود را کم کنند. متاسفانه خود افزایش وزن نیز سایر علائم تنبلی تخمدان را جدی تر می کند. در این شرایط اگر بتوانید حتی چند کیلوگرم وزنتان را کم کنید تاثیر زیادی بر بهبود چرخه قاعدگی خواهد گذاشت. همچنین سطح کلسترول و قند خون که در صورت ابتلا به تنبلی تخمدان بسیار مهم هستند، بهتر کنترل می شوند.

چه زمانی باید جهت تشخیص این بیماری به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر هرکدام از علائم تنبلی تخمدان را داشته باشید باید به پزشک مراجعه کنید تا با انجام آزمایشات مربوطه مشخص شود که آیا واقعا به این بیماری مبتلا شده اید یا خیر؟ روش های درمانی یا تغییراتی در سبک زندگی وجود دارند که می توانید با پیروی از آن ها به راحتی این بیماری را کنترل کنید.

سخن آخر

همان طور که ملاحظه کردید با دقت به علائم جسمی خود می توانید حدس بزنید که ممکن است به بیماری تنبلی تخمدان دچار شده باشید. در این شرایط باید حتما به پزشک مراجعه کنید تا در صورت ابتلا هرچه زودتر اقدامات درمانی را شروع کنید.

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 95% 95


  • profileشروینا انصاری1400/01/28

    سلام خانم های گیلانی آیا کسی پیش دکتر سمیرا شیاری متخصص زنان و زایمان و نازایی در رشت خیابان نواب سزارین شده ؟ میگن که کارش خیلی خوبه در حال حاضر تنها پزشک زنان و زایمان توی رشت که عضو انجمن جراحان و متخصصان زنان و زایمان و زیبایی اروپاست و جای بخیه بعد عمل روی پوست باقی نمیذاره؟