Ooma
زمان و نحوه استفاده از رایج ترین روش اورژانسی جلوگیری از بارداری

اگر فردی تمایل به بارداری ندارد، از کاندوم یا روش پیشگیری منقطع(طبیعی) استفاده می کند و متوجه ورود مایع منی یا داخل واژن میشود و نیز زمانی که زوجین از هیچ روشی استفاده نمی کنند و پس از نزدیکی تصمیم به جلوگیری می گیرند این روش قابل استفاده است.

رایجترین روش اورژانسی، قرص های ضدبارداری می باشند.

قرص های ضد بارداری اضطراری ( ECP) که قرص صبح بعد نیز نامیده میشود.

زمان ونحوه استفاده:

فرد باید در اولین فرصت ( 24 ساعت اول پس از نزدیکی و نهایتا تا 120 ساعت)، قرص ها را مصرف کند:

  • قرص های LD: 4 عدد قرص LD و 12 ساعت بعد 4 عدد دیگر
  • قرص های HD: 2 عدد قرص HD و 12 ساعت بعد 4 عدد دیگر
  • قرص های تری فازیک: 2 عدد قرص سفید رنگ و 12 ساعت بعد 2 عدد دیگر
  • قرص های پروژسترونی : 2 عدد باهم ( نیازی به تکرار ندارد)

مکانیسم: نامناسب شدن اندومتر برای لانه گزینی، کاهش قدرت نفوذ اسپرم و کاهش تحرک لوله ها ی رحم هستند. میزان شکست این روش 2 درصد است.

اگر با خوردن قرص ها دچار حالت تهوع شدم چکار کنم؟

قرص های ترکیبی باعث حالت تهوع و استفراغ میشود. در صورتیکه فرد بعد از دو ساعت بعد از خوردن قرص های ترکیبی استفراغ کرد، باید در اولین فرصت قرص ها را تکرار کند و قرص های نوبت بعدی را نیز 12 ساعت بعد میل کند. اما اگر بیشتر از 2 ساعت گذشته باشد و فرد دچار استفراغ شد نیاز به تکرار قرص ها ندارد چرا که در این فاصله قرص ها جذب خون شده اند. برای جلوگیری از تهوع و استفراغ می توان از یک آمپول عضلانی B6  یا قرص B6 هر 6 ساعت یکبار استفاده کرد.

قطعیت روش:

نشانه هایی مبنی بر این که پیشگیری موفق بوده و یا نه وجود ندارد. قاعدگی ممکن است بموقع و یا چند روز زودتر و یا دیرتر رخ دهد. احتمال بروز لکه بینی و خونریزی بیشتر از حد معمول نیز وجود داردو اما اگر قاعدگی رخ نداد باید به پزشک مراجعه کرده و از نظر وجود حاملگی بررسی شود.

کاری که باید پس از روش اورژانسی انجام دهید:

بعد از مصرف قرص ها، باید تا شروع قاعدگی بعدی از یک روش پیشگیری مثل کاندوم استفاده نمود.

تذکر اول: اگر با وجود مصرف این قرص ها حاملگی رخ دهد مصرف این قرص ها منجر به سقط جنین نمی شود.

تذکر دوم: اگر بعد از مصرف قرص ها، نزدیکی بدون پیشگیری انجام شود قرص های مصرف شده از بارداری جلوگیری نمی کند و نیز برای جنین تراتوژن نمی باشد.

تذکر سوم: روش های اورژانسی نباید به طور مکرر برای جلوگیری از بارداری استفاده شود. زیرا دوز هورمون در این قرص ها بالاست.

IUD جهت پیشگیری اورژانسی:

از این روش باید برای جلوگیری از بارداری در 5 روز اول پس از نزدیکی در داخل رحم کار گذاشته شود. مکانیسم آن ایجاد التهاب در داخل اندومتر، نامناسب شدن اندومتر جهت لاته گزینی و جلوگیری از لقاح  می باشد. مزیت استفاده از IUD آن است که فرد در صورت تمایل می تواند تا 10 سال آنرا استفاده کند.

 

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 91% 91