در دوران بارداری معمولا داشتن یبوست رایج تر از اسهال گزارش شده است. اما تعدادی از خانم ها از اسهال ملایم در چند روز قبل از زایمان خبر می دهند. و اگر این اتفاق در زودتر از هفته 37 بیافتد نشان از داشتن نوزاد نارس است. اسهال داشتن که در زمان بارداری و یا حالت عادی می تواند ناشی از یک ویروس معده و یا مسمومیت غذایی باشد. آنتی بیوتیک ها و آنتی اسیدها موجود در غذاها و یا سایر منابع می توانند دلیل عمده اسهال ها باشند: مانند آب نبات های بدون قند و سایر محصولات لبنی فاقد لاکتوز برای کسانی که مشکل عدم تحمل لاکتوز دارند. همچنین زنان با با داشتن مشکلات معده- روده ای مانند بیماریهای التهابی معده، دیورتیکولیت، سندرم روده تحریک پذیر می توانند اسهال های گذرا و یا مزمن را تجربه کنند. اگر شما چندین روز حرکات روده ای نداشته اید و به یکباره دچار اسهال آبکی شده اید، شما دچار بهم فشردگی مدفوع شده اید. این بهم فشردگی مدفوع باعث ایجاد مسدودیتی در روده شده که مدفوع آبکی تر گهگاهی از اطراف آن نشت می کند و بصورت اسهال ناگهانی خود را نشان می دهد.
در این شرایط شما علائم دیگری مانند حالت تهوع، استفراغ، درد شکمی و یا حتی نفخ شکم را هم دارید. اگر شما این علائم انسداد روده ای را د ارید حتما برای درمان آن اقدام کنید.
اسهال با منشا مسمومیت غذایی
اگر اسهال شما ناشی از مسمومیت غذایی و یا ویروس معده ای باشد باید در عرض 24 ساعت و یا کمتر احساس بهبودی داشته باشید. در شرایط مایعات زیاد بنوشید و از غذاهایی مانند موز، برنج و یا گوشتهای کباب شده استفاده کنید.
اگر اسهال شما بیشتر از یک روز طول کشید و یا هر کدام از علائم زیر را داشتید، دکتر خود را خبر کنید:
* درد شکمی
* تب
* اسهال منفجر کننده
* اسهال همراه موکوس و یا خون
* سرگیجه، خشکی دهان و سر درد های خفیف ( نشانه های دهیدراسیون)
اگر اسهال شما با این علائم همراه بود متخصص زنان خود را در جریان بگذارید:
* کرامپ
* انقباضات مکرر
* فشار در اطراف لگن
* ترشحات واژن
منبع: babycenter