Ooma
از پارگی کیسه آب بیشتر بدانید

تا چه حد درباره پارگی کیسه آب اطلاعات دارید؟ در طول بارداری، جنین توسط یک کیسه محتوی مایعی احاطه شده است که به آن کیسه آمنیوتیک گفته می‌شود. معمولا ابتدای زایمان این کیسه پاره می‌شود اما اگر این اتفاق قبل از تاریخ زایمان رخ دهد به آن پارگی پیش از موعد کیسه آب می‌گویند که می‌تواند خطرناک باشد.

در طول بارداری، جنین توسط یک کیسه محتوی مایعی احاطه شده است که به آن کیسه آمنیوتیک گفته می‌شود. معمولاً ابتدای زایمان این کیسه پاره می‌شود اما اگر این اتفاق قبل از تاریخ زایمان رخ دهد به آن پارگی پیش از موعد کیسه آب می‌گویند که می‌تواند خطرناک باشد.

زمانی که کیسه آب پاره می‌شود، شما یا به طور متناوب خارج شدن مایع را از واژن خود احساس می‌کنید یا در یک لحظه با حجم زیادی از مایع رقیقی روبه‌رو می‌شوید که از بدنتان خارج می‌شود. گاهی ممکن است کیسه آب سوراخ شود و فقط مقداری از مایع نشت پیدا کند. اگر این اتفاق، پیش از ۳۷ هفتگی رخ دهد، پزشک برای شما استراحت مطلق تجویز می‌کند و فقط برای مدت کوتاهی می‌تواند جلوی نشت بیشتر مایع را بگیرد.

عواملی که باعث بروز پارگی پیش از موعد کیسه آب می‌شوند عبارتند از: سابقه پارگی پیش از موعد کیسه آب در بارداری قبلی، عفونت دستگاه تناسلی، خونریزی واژینال طی بارداری، مصرف سیگار در دوران بارداری و پایین بودن شاخص توده بدن در دوران بارداری.

زمانی که کیسه آبتان پاره می‌شود، باید مراقب باشید که کاری انجام ندهید که واژن در معرض باکتری‌ قرار بگیرد زیرا جنین دیگر محافظی ندارد. حتی اگر کیسه آب شما سوراخ شده است، از برقراری رابطه جنسی خودداری کنید. زمانی که کیسه آب پاره می‌شود، زایمان آغاز می‌شود. بهترین کار این است که بلافاصله با پزشکتان تماس بگیرید و خود را به بیمارستان برسانید. هرچه دیرتر زایمان صورت بگیرد احتمال بروز عفونت در جنین یا شما بیشتر می‌شود.

منبع:mayoclinic

 

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 91% 91


  • profileسمیه شوقی1401/11/07

    خیلی کامل نبود .میشد بیشتر اطلاعات داد