Ooma
آيا نوشيدن مداوم آب معدني به جاي آب معمولي مضر است؟

در كليه شهرها و روستاهايي كه دسترسي به آب تصفيه شده دارند و آب مورد نياز مصرف‌كنندگان از طريق لوله‌كشي و با رعايت تمام استانداردهاي تضمين شده از نظر محتواي ميكروبي، شيميايي و ... غيره در اختيارشان قرار داده مي‌شود، هيچ لزومي به مصرف آب معدني نيست، زيرا همواره آب تازه و سالم جهت شرب يا ساير مصارف در دسترس آنها مي‌باشد.

اين امر علاوه بر آنكه از بعد اقتصادي به نفع مصرف‌كنندگان آب لوله‌كشي شهرها و روستاها است، از آلودگي‌هاي محيط زيست نيز به طور ثانويه جلوگيري شده و بعضي از عوارض مصرف آب‌هاي بطري را نيز در بر نخواهد داشت.

مزيت‌ها و مضرات احتمالي استفاده از آب‌‌هاي معدني عرضه شده در انواع بطري‌ها:

الف: مزيت آب‌هاي معدني:

آب‌هاي بطري طعم و مزه بهتري نسبت به آب لوله‌كشي دارند و از نظر حمل آب سالم‌تر در مسافرت‌هاي بين شهري و توقفگاه‌ها كه اغلب فاقد آب‌هاي تصفيه شده مي‌باشند، نيز مناسب است.

در صورتي كه براي ضد عفوني نمودن اين نوع آب‌‌ها با رعايت استانداردهاي كامل تامين شده از اشعه مادون قرمز، فيلتراسيون و ضد عفوني نمودن با اوزون انجام پذيرفته باشد، نه تنها محتواي ميكروبي آب از بين مي‌‌رود، بلكه طعم خاصي كه آب‌هاي ضدعفوني شده با كلر دارا مي‌باشند را نخواهد داشت.

بعضي از آب‌هاي معدني محتواي املاح مفيدي مثل كلسيم، منيزيم و ديگر املاحي مي‌باشند كه به تامين نيازهاي مصرف كننده كمك مي‌كند.

ب- خطرات احتمالي آب‌هاي معدني

در صورتي كه منابع استحصال اين آب‌ها از منابع پايين دست تامين ‌گردد، در معرض آلودگي با افت‌كش‌ها مي‌باشد. بعضي از اين آب‌ها ممكن است داراي سديم، نيترات و نيتريت بيش از حد مجاز باشند كه لازم است براي انتخاب نوع آب معدني عرضه شده، به  ليست آناليز مندرج در روي شيشه توجه گردد، به خصوص به تاريخ توليد و انقضاي تاريخ مصرف بايد دقت شود.

از همه مهمتر نوع بسته‌بندي اين نوع محصولات است كه در بطري‌هاي تهيه شده از PVC و PET عرضه مي‌گردد. در طول زمان و در صورت نگهداري آب‌هاي معدني در معرض تابش آفتاب، قسمتي از تركيبات بطري‌ها وارد محتواي عرضه شده مي‌شود كه از جمله مواد سرطانزا به حساب آورده مي‌شوند و هر چه از زمان توليد آنها گذشته باشد و در فضاي باز و آفتاب‌‌خير نگهداري شده باشند، بر مقدار مواد ورودي از تركيبات بطري‌ها به آب افزوده مي‌شود. حتي توصيه اكيدي به عمل آمده كه از يخ زدن آب در درون بطري‌ها و فريز نمودن آنها نيز بايد اجتناب نمود كه به نوع ديگري مواد مضر و سرطانزا توليد مي‌شود.

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 50% 50