در بیشتر موارد سقط جنین پیش از هفته دوازدهم بارداری اتفاق می افتد که به دلیل وجود مشکل در رشد جنین اتفاق می افتد. پس از آن احتمال سقط جنین به کمتر از ده درصد کاهش می یابد.
تقریبا در هر سه یا چهار بارداری، یکی در سه ماهه اول با سقط جنین مواجه می شود. این آمار برای بارداری هایی که پیش از سقط جنین تشخیص داده شده اند ارائه شده است. اما در واقع درصد سقط جنین در سه ماهه اول بارداری بیشتر از این عدد است زیرا در برخی موارد خانم از بارداری خبر ندارد و دلیل خونریزی را با پریودی اشتباه می گیرد.
چه چیزی باعث سقط جنین می شود؟
در بیشتر موارد سقط جنین به خاطر مشکلات کروموزومی در داخل رحم اتفاق می افتد. کروموزوم ها ساختاری هستند که حاوی اطلاعات ژنتیکی می باشند که از پدر و مادر به ارث می رسد. اگر جنین کروموزوم های درستی نداشته باشد باعث سقط جنین می شود. این مسئله در صورت بالا بودن سن مادر، بیش از سی و پنج سال، تکرار می شود. در واقع در خانم هایی که سن بالای سی و پنج سال دارند و باردار می شوند احتمال سقط جنین زیاد است. همچنین در صورتی که شوهر شما سن بیشتر از چهل و پنج سال داشته باشد، حتی اگر سن شما کمتر از سی و پنج سال باشد، احتمال سقط جنین زیاد می شود.
دلایل سقط جنین
سقط جنین به دلیل غیرطبیعی بودن جنین، لقاح نامناسب تخمک بارور، مقدار ناکافی خون بین رحم و تخمک بارور و دیواره رحم یا به خاطر بارداری خارج از رحم می باشد.
در بیشتر خانم ها سقط جنین در دوازده ساعت اتفاق می افتد و لخته بزرگی خون از بدن خارج می شود. بیشتر خانم ها این لخته خون را به پریودی نسبت می دهند.
سایر خانم ها گرفتگی و لکه بینی کمی مشاهده می کنند که چند روز طول می کشد. در این حالت خانم باید کورتاژ انجام دهد تا بافت های باقی مانده از بدن خارج شود.
احتمال سقط جنین در شما افزایش می یابد در صورتی که:
- سیگار بکشید.
- الکل به مقدار زیاد بنوشید.
- مواد مخدر مصرف کنید.
- مشکل باروری داشته باشید یا به مدت طولانی قرص های ضد بارداری مصرف کنید.
- مشکل در رحم یا ضعف دهانه رحم داشته باشید.
- بیماری خاصی داشته باشید.
- دیابت داشته باشید و به خوبی کنترل نشود.
- عفونتی مانند لیستریا داشته باشید.
احساس گناه پس از سقط جنین
خانم معمولا خود را برای سقط جنین مسئول می داند و سرزش می کند. اما سقط جنین در سه ماهه اول معمولا به خاطر کامل نشدن جنین می باشد. در صورت مشکل کروموزومی یا مشکل در رشد بدن جنین را پس می زند تا برای لقاحی مناسب آماده شود.
پیشگیری از سقط جنین در سه ماهه اول بارداری
معمولا از بیشتر سقط جنین های سه ماهه اول بارداری نمی توان جلوگیری کرد. اما با تغییر روش زندگی می توان احتمال سقط جنین را کاهش داد. سیگار کشیدن، مشروب خوردن و مصرف بیش از حد کافئین در سه ماهه اول بارداری باعث افزایش احتمال سقط جنین می شود.
بارداری پس از سقط جنین
بیشتر خانم ها می ترسند پس از سقط جنین دیگر باردار نشوند اما در واقع بدن در حال مراقبت و محافظت از جنین و خود بوده است. سقط جنین معمولا در اثر فرایندی طبیعی رخ می دهد و به معنی مادر نشدن نیست.
خانم هایی که سقط جنین را تجربه کرده اند در بارداری بعدی پزشک به مراقبت و انجام آزمایشات برای بررسی لقاح و تخمک می پردازد.
منبع:http://www.babymed.com/miscarriage/first-trimester-miscarriage http://patient.info/health/miscarriage-and-bleeding-in-early-pregnancy